Sport

Momente de groază sub ochii lui Alin Toșca. Un jucător de la Beșiktaș s-a prăbușit inconștient pe teren. Video

Fotbalul a fost aproape de o nouă dramă, după ce un jucător al echipei Beșiktaș s-a prăbușit inconștient pe teren la meciul cu Gaziantep.
22.08.2021 | 18:51
Momente de groaza sub ochii lui Alin Tosca Un jucator de la Besiktas sa prabusit inconstient pe teren Video
ADVERTISEMENT

În minutul 72 al partidei disputate sâmbătă, 21 august, în etapa a doua a campionatului Turciei, fundașul congolez Fabrice N’Sakala a căzut pe gazon fără să fie lovit de cineva.

Momentele dramatice petrecute cu Christian Eriksen la Euro 2020 au revenit în memoria tuturor după imaginile de la Gaziantep.

ADVERTISEMENT

Un jucător s-a prăbușit inconștient pe teren la meciul Gaziantep – Beșiktaș

În partida Gazinatep – Beșiktaș, în care Alin Toșca a fsot integralist, fundașul stânga al oaspeților Fabrice N’Sakala s-a prăbușit inconștient pe teren spre spaima celor prezenți la stadion.

Alarmați de o posibilă tragedie, ceilalți fotbaliști au chemat imediat intervenția medicilor care au pătruns în fugă pe teren și i-au acordat îngrijiri fotbalistului congolez chiar pe gazon.

ADVERTISEMENT

După minute bune în care doctorii s-au asigurat că starea de sănătate a lui N’Sakala este stabilă, acesta a fost urcat în ambulanța intrată pe teren și a fost transportat la spital, iar jocul a putut continua.

N’Sakala e în stare stabilă

Starea lui Fabrice N’Sakala este una stabilă în acest moment, conform unui comunicat emis de clubul Beșiktaș: ”Primele rezultate ale analizelor arată că este într-o stare bună. Totul este în regulă. Le mulțumim tuturor pentru gândurile bune”.

ADVERTISEMENT

Jucătorul congolez în vârstă de 31 de ani a ținut și el să liniștească pe toată lumea și a postat pe rețelele de socializare o fotografie de pe patul de spital în care zâmbește și arată că totul este în regulă, deși este conmectat la aparate.

Fabrice N’Sakala s-a născut în Franța și după ce a jucat pentru echipele de juniori ale ”cocoșului galic”, a ales să reprezinte la nivel de seniori reprezentativa din RD Congo. Înainte de a ajunge la Beșiktaș, el a mai evoluat pentru Troyes, Anderlecht și Alanyaspor.

ADVERTISEMENT

Eriksen a revenit la antrenamente

Cazul seamănă izbitor cu cel al lui Christian Eriksen, care s-a prăbușit din senin pe teren la întâlnirea Danemarca – Finlanda de la Euro 2020. Mijlocașul a fost minute bune inconștient, dar intervenția promptă a colegului său Simon Kjaer si apoi a medicilor i-au salvat viața.

La două luni de la acel tragic eveniment, fotbalistul danez a efectuat primul antrenament sub comanda lui Simone Inzaghi la Inter Milano și a anunțat că își dorește să-și continue cariera la cel mai înal nivel.

Eriksen are acum implantat un defibrilator cardiac, iar medicii susțin că în acest moment este în afara oricărui pericol și se poate întoarce din nou la fotbal. Cu toate astea, în Serie A nu poate evolua cu un asemenea dispozitiv conform regulamentelor actuale.

ADVERTISEMENT