News

Momente de panică pentru locuitorii din zonele afectate de cutremurul din Arad: ”Doamne, ai milă de noi”

Cutremurul de 4.9, urmat de o replică de 4.3, a adus momente de panică pentru locuitorii din zona de vest a țării noastre.
22.05.2023 | 23:50
Momente de panica pentru locuitorii din zonele afectate de cutremurul din Arad Doamne ai mila de noi
Cutremurul din Arad a adus momente de panică printre locuitori: ”S-au zguduit ferestrele și ușa de la apartament”. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Au fost momente de panică pentru locuitorii din zonele afectate de cutremurul din Arad. Foarte mulți oameni se roagă la Dumnezeu pentru a nu mai trăi astfel de clipe. Temerile le-au fost intensificate după o replică foarte puternică a seismului de luni.

Cutremurul din Arad a adus momente de panică printre locuitori: ”S-au zguduit ferestrele și ușa de la apartament”

După ce Oltenia a fost lovită, în februarie, de două seisme de peste 5, acum a venit rândul Crișanei să aibă de a face cu un seism destul de puternic. Luni, 22 mai, cetățenii din județul Arad s-au panicat din cauza unei mișcări telurice puternice.

ADVERTISEMENT

La ora 20:46, oamenii au observat cum lucrurile au început să li se miște prin casă. Animalele au fost și ele extrem de agitate, prevestind oarecum ceea ce avea să se întâmple. În mediul online au apărut imagini cu momentul seismului.


Din fericire, doar panica a fost mare. Nu s-au raportat, până în prezent, pagube materiale sau victime de pe urma seismului de 4.9 din județul Arad. Speriați, mai mulți oameni au ieșit din apartamente. În Arad şi Lipova, cei care stau la blocuri, care au simțit cel mai tare seismul, spun că a fost cel mai intens cutremur pe care l-au simţit în zonă.

ADVERTISEMENT

”S-au zguduit ferestrele şi uşa de la apartament s-a deschis. Stau la etajul şase şi am simţit foarte puternic cum se clătina totul în jur. Prima reacţie a fost să fug, dar apoi mi-am adus aminte că nu e indicat să fii pe casa scării când e cutremur.

Am coborât din bloc când s-a terminat şi toată lumea era afară să schimbe impresii. Sperăm că nu vor fi replici sau vor fi mai uşoare”, a spus, pentru Agerpres, un locatar.

ADVERTISEMENT

Nu doar oamenii de la bloc au trecut prin clipe cumplite. Au ieșit în stradă și oamenii din cartierele de case din Arad. ”Parcă a trecut un tanc pe stradă, a vibrat casa, mobila, am simţit sub picioare cum se mişcă podeaua. A fost primul cutremur pe care l-am simţit”, a spus un locuitor.

Replica a adus noi momente de panică: ”Doamne, ai milă de noi”

De regulă, un cutremur de o astfel de intensitate vine la pachet și cu replici. Astfel s-a întâmplat și cu seismul din Arad. O primă replică, de 4.3, a avut loc la ora 22.55. Oamenii au reacționat în online:

ADVERTISEMENT
  • Doamne, ai milă ce noi. Deja al 2-lea cutremur
  • Deja al doilea cutremur în Arad. Groaznic
  • S-a simțit bine și acest al doilea. La etajul 5, la Arad
ADVERTISEMENT