Fotbal international

Momente dramatice pe stadion! Jucător prăbușit pe teren, salvat în ultima clipă. Foto

20.10.2018 | 16:06
Momente dramatice pe stadion Jucator prabusit pe teren salvat in ultima clipa Foto
ADVERTISEMENT

Au fost momente dramatice la meciul Tunisia – Niger, din preliminariile pentru Cupa Africii pe Națiuni. Boureima Katakore, jucător în echipa oaspete, s-a prăbușit pe teren și și-a pierdut cunoștința cu câteva minute înainte de fluierul de final, la scorul de 1-0 pentru Tunisia. Medicii ambelor echipe au fugit imediat să îi acorde primul ajutor, iar fundașul de 25 de ani a fost salvat în ultima clipă de medicul tunisienilor.

Boureima Katakore s-a prăbușit din senin pe teren, iar jucătorii care au văzut scena au fugit imediat către fundașul rămas întins pe gazon fără cunoștință. Medicii ambelor echipe au sărit să îi acorde primul ajutor jucătorului care nu mai făcea nicio mișcare. Medicul Soulheil Chemli a încercat să îl trezească și să îl țină în viață până în momentul în care ceilalți l-au așezat pe o targă. Katakore, care joacă pentru echipa de club Safa Beirut SC din Liban, a fost transportat de urgență la spital, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT
Boureima Katakore s-a prăbușit pe teren înainte de finalul meciului Tunisia - Niger
Boureima Katakore s-a prăbușit pe teren înainte de finalul meciului Tunisia – Niger

Jucătorul prăbușit pe teren, salvat în ultima clipă de medicul echipei adverse

Dacă medicul echipei adverse nu avea prezență de spirit să acționeze în acele momente dramatice pentru jucătorul reprezentativei din Niger, lucrurile ar fi putut lua o turnură nedorită. Soulheil Chemli a primit laude pentru intervenția care i-a salvat viața lui Boureima Katakore. După ce fotbalistul a fost luat de pe teren cu ambulanța, meciul a continuat, iar Tunisia s-a impus cu scorul de 1-0, având un procentaj de 100% în Grupa J din preliminariile pentru Cupa Africii pe Națiuni.

Tunisia e pe primul loc în Grupa J și are 3 puncte în fața Egiptului, în timp ce Swaziland și Niger au doar câte un punct după 4 meciuri. Incidentul care l-a avut în prim plan pe Katakore vine la câteva zile după ce fostul fundaș al celor de la Liverpool, Sebastian Coates, i-a salvat viața coechipierului de la Sporting Lisabona, Romain Salin.

ADVERTISEMENT