Sport

Momente emoţionante în Argentina! Diego Maradona, omagiat de Boca Juniors în ziua în care ar fi împlinit 61 de ani. Video

Fanii argentinieni i-au adus un omagiu emoționant lui Diego Armando Maradona în minutul 10 al meciului Boca Juniors - Gimnasia La Plata de pe stadionul La Bombonera.
31.10.2021 | 11:24
Momente emotionante in Argentina Diego Maradona omagiat de Boca Juniors in ziua in care ar fi implinit 61 de ani Video
ADVERTISEMENT

30 octombrie reprezintă Momentul Zero al fotbalului argentinian. Big-Bang-ul. Ziua noului început. Ziua în care s-a născut cel pe care toți argentinienii îl numesc, fără teama de a comite vreun sacrilegiu, “El Dios”. Dumnezeul lor. Diego Armando Maradona.

Pentru prima oară, însă, ziua de 30 octombrie a avut conotații triste anul acesta, după ce Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani.

ADVERTISEMENT

Dar Diego continuă să trăiască în sufletele tuturor argentinienilor, care nu vor uita vreodată nenumăratele clipe de fericire aduse de Maradona pe terenul de fotbal.

Lacrimi și emoție pură pe Bombonera, unde 40.000 de argentinieni l-au omagiat pe Maradona

Iar anul acesta, întâmplarea a făcut ca tocmai pe 30 octombrie, când “El Dios” ar fi împlinit 61 de ani, Boca Juniors, echipa de suflet a lui Diego și ultimul club pentru care a jucat, să o înfrunte pe Gimnasia La Plata, ultima grupare antrenată de Maradona.

ADVERTISEMENT

În semn de omagiu, minutul 10 al meciului de pe Bombonera, câștigat de oaspeți cu scorul de 1-0, i-a aparținut în totalitate lui Diego Armando Maradona.

Arbitrul a oprit jocul, comentatorul meciului a tăcut și el, lăsând emoțiile să pună stăpânire pe întregul stadion, întregul cartier La Boca, întreaga Argentină și întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Imaginile cu Diego scriind istorie în tricoul azul y oro au început să curgă pe tabela de pe Bombonera, în timp ce lacrimile șiroiau pe obrajii celor peste 40.000 de fani din tribune, printre care s-a aflat Dalma, una dintre fiicele lui Maradona, și următorul mare număr 10 al Bocăi, Juan Roman Riquelme.

Mesaje speciale în memoria lui Diego Maradona

“Justicia por D10s” și “Diego Eterno” au fost două dintre mesajele afișate pe durata celor două minute de emoție pură de pe arena Bocăi, în care fundalul sonor a fost asigurat de comentariul lui Victor Hugo Morales al celui mai frumos gol din istoria Cupei Mondiale, înscris de Maradona împotriva Angliei, în 1986, și de scandările publicului: “Diego, Diego”.

ADVERTISEMENT

Iar înainte ca jocul să fie reluat, tricoul cu numărul 10 al Bocăi Juniors s-a înălțat spre cer, purtat de numeroase baloane în culorile clubului de pe Bombonera, galben și albastru, pentru ca Diego să îl poată îmbrăca și acolo unde se află acum.

Maradona a fost primit ca un rege la precedentul meci Boca – Gimnasia, în 2020

Atâta durere, atâta bucurie și atâtea amintiri s-au adunat în cele 120 de secunde care l-au readus pe Diego pe stadionul unde a fost primit mereu precum un rege.

Așa s-a întâmplat în martie 2020, când Maradona a fost ovaționat la scenă deschisă înaintea partidei dintre Boca și Gimnasia, la finalul căreia “genovezii” au câștigat titlul în dauna rivalilor de la River Plate.

ADVERTISEMENT