News

Momente emoționante într-o tabără de refugiați ucraineni din România. Valentin a fost sărbătorit la împlinirea a 4 anișori

Au fost clipe emoționante în această săptămână într-o tabără de refugiați ucraineni din România. Valentin, unul dintre zecile de copii din instituție, a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 4 anișori.
17.06.2022 | 12:04
Momente emotionante intro tabara de refugiati ucraineni din Romania Valentin a fost sarbatorit la implinirea a 4 anisori
Clipe emoționante pentru Valentin, un băiețel dintr-o tabără de refugiați din România care a împlinit 4 ani. Sursa foto: colaj Fanatik / ISU Suceava
ADVERTISEMENT

Milioane de copii au părăsit Ucraina, din 24 februarie până în prezent, din cauza războiul declanșat de Rusia. Mulți dintre acești minori au trecut sau au rămas în România.

Clipe emoționante pentru Valentin, un băiețel dintr-o tabără de refugiați din România care a împlinit 4 ani. Surpriza pompierilor

Pentru Valentin, un băiețel ajuns în această perioadă într-o tabără de refugiați din Rădăuți, județul Suceava, ziua de joi, 16 iunie, a fost una specială.

ADVERTISEMENT

Micuțul ucrainean a împlinit vârsta de 4 anișori. Deși este departe de casă, acesta a avut parte de o surpriză extrem de plăcută. La baza ei s-au aflat pompierii români.

Alături de voluntarii de la asociația ”Salvații Copiii”, aceștia i-au organizat o petrecere lui Valentin. Micuțul a primit un tort special cu ocazia împlinirii vârstei de 4 ani.

ADVERTISEMENT

În plus, toți copiii ucraineni prezenți în tabăra din Rădăuți au fost invitați să sărbătorească această zi de naștere.

ISU Suceava anunță că din cei aproape 100 de cetățeni ucraineni care sunt cazați în tabăra mobilă de refugiați instalată în zona stadionului din municipiul Rădăuți, 44 sunt copii.

ADVERTISEMENT

”Pompierii militari, împreună cu voluntarii de la Salvați Copiii, au pregătit momentul. Toți copiii din tabără au fost invitați să sărbătorească, alături de Valentin, împlinirea celor 4 anișori de viață.

Au cântat La mulți ani!, au servit câte o felie de tort, s-au jucat și… au zâmbit…La Mulți Ani Sănătoși, Valentin!”, anunță cei de la ISU pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Pompierii din Suceava: ”Facem tot posibilul ca acești copii să se simtă ca acasă”

Cei de la ISU Suceava vorbesc despre viața grea pe care o duc acești micuți. Majoritatea dintre ei sunt prezenți la Rădăuți doar cu un părinte, unii doar cu bunicile.

În ceea ce-i privește, pompierii români spun că fac tot ce le stă în putință să le facă viața mai frumoasă, deși acest lucru este greu de realizat.

”Mulți dintre ei au ceva vechime în tabăra mobilă. Îi știu pe pompieri, cunosc toate ungherele și locurile de joacă, s-au familiarizat cu zona.

Nu știm dacă se simt ca acasă, deși facem tot ce ne stă în putință să le oferim condițiile necesare. Dar știm că cei mici fac față mai bine acestei situații. Iar atunci când reușim să îi facem să zâmbească, la rândul lor, transmit un crâmpei de liniște sufletească și părinților”, spun pompierii din Suceava.

ADVERTISEMENT