News

Momente emoţionante la întoarcerea militarilor români din Afganistan. Cum reacţionează o fetiţă care își revede părinții după 6 luni Video

19.08.2020 | 21:03
Momente emotionante la intoarcerea militarilor romani din Afganistan Cum reactioneaza o fetita care isi revede parintii dupa 6 luni Video
Militarii români s-au întors din Afganistan. Sursa foto: MAPN
ADVERTISEMENT

După o jumătate de ani de misiune în Afganistan, militarii Batalionului 21 de Protecția Forței „Viperele Negre” s-au întors acasă, la familie și prieteni. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, printr-un mesaj publicat miercuri pe rețelele de socializare.

Aceștia au fost detașați în Teatrul Operații pentru a executa acțiuni specifice protecției forței în cadrul misiunii “Resolute Support”. Totodată, în perioada februarie-august 2020 au cooperat cu partenerul american și partenerul bulgar, cu scopul de a menține nivelul de interoperabilitate în cadrul Forțelor de Coaliție la un nivel foarte bun.

ADVERTISEMENT

Totodată, filmulețul postat pe pagina oficială a instituției ne face părtași la momentele emoționante în care soldații proaspăt întorși din misiune își revăd rudele și prietenii. Dintre toate se remarcă, însă, reacția unei fetițe când descoperă că părinții s-au întors acasă după șase luni ce păreau că nu se mai termină.

Militarii români s-au întors din Afganistan. Momente emoționante la revederea cu cei dragi

Cu fiecare zbor suntem mai aproape de finalul misiunii în Afganistan. Cu fiecare zbor suntem mai aproape de România. În ultima săptămână tot mai mulți militari din Batalionul 21 de Protecția Forței “Viperele Negre” au ajuns acasă, după 6 luni de misiune în teatrul de operații din Afganistan.

ADVERTISEMENT

I-am rugat pe colegii noștri, familia Bordean (plt. maj. Marius Bordean și Simona Bordean) și frt. Alina Pap să ne împărtășească, printr-un video scurt, o parte din micile lor bucurii atunci când se reîntâlnesc cu cei dragi”, se arată în mesajul transmis de MAPN.

Mărturia celui mai tânăr vânător de munte din Batalionul 21 de Protecția Forței “Viperele Negre”

M-am gândit foarte mult la această misiune, mulți mi-au zis că sunt prea tânăr pentru asta, să mai aștept puțin, dar eu am decis că așa este cel mai bine, cu cât ești mai tânăr cu atât poți să faci mai multe în carieră. Ceea ce îmi doresc e să ne facem treaba cât mai bine și să ne întoarcem toți acasă.

ADVERTISEMENT

Am ales să fac parte din Armata României la sfatul unui prieten care era deja militar. Când am ajuns la Biroul Informare-Recrutare trebuia să îmi aleg arma și specialitatea, dar nu știam încă ce îmi doream să fiu.

Am văzut pe un panou o fotografie cu vânători de munte, cu un text care m-a motivat și așa mi-am ales această specialitate: “Vânătorii de munte execută acțiuni militare în teren muntos-împădurit, indiferent de vreme și anotimp!”

ADVERTISEMENT

De la primul meu contact cu Batalionul 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi” am rămas profund impresionat. Am început printr-o convocare de specialitate, la care au participat toți militarii nou veniți.

După această convocare mi-am dat seama cât de bine pregătiți sunt vânătorii de munte de la Predeal și a început să îmi placă tot mai mult să fac parte din acest batalion”, a declarat fruntașul Mihai-Alexandru Pătru (21 de ani), cel mai tânăr militar din Batalionul 21 de Protecția Forței “Viperele Negre”.

ADVERTISEMENT