Fotbal intern

Momente emoționante la mormântul lui Ilie Balaci. Nepotul său, prezent pentru prima oară

04.05.2019 | 19:05
Momente emoționante s-au petrecut sâmbătă la cimitirul Sineasca din Craiova, atunci când la mormântul lui Ilie Balaci a venit pentru prima dată nepotul său cel mic Atanas

Momente emoționante s-au petrecut sâmbătă la cimitirul Sineasca din Craiova, atunci când la mormântul lui Ilie Balaci a venit pentru prima dată nepotul său cel mic Atanas. În vârstă de 14 ani, fiul Lorenei Balaci și al lui Eugen Trică joacă la juniorii formației Daco-Getica București și nu a fost prezent la înmormântarea bunicului său, în octombrie 2018.

Momente emoționante la mormântul lui Ilie Balaci

Prezent la Craiova cu juniorii de la Daco-Getica București pentru turneul semifinal, Atanas a venit pentru prima dată la mormântul lui Ilie Balaci, iar momentele au fost cu adevărat emoționante. Nepotul marelui fotbalist a fost însoțit la cimitir de mama sa și de coechipieri. Puștii formației din Capitală au aprins lumânări și au pus flori la mormântul lui Ilie Balaci.

La doar o săptămână după moartea bunicului său, Atanas a reușit un gol de excepție din lovitură liberă într-un meci al unei grupe de juniori a celor de la Daco-Getica București. Puștiul a marcat direct din fază fixă, de la peste 20 de metri, după care a sărbătorit golul într-un mod aparte. A ridicat spre cer un tricou cu numele bunicului său.

Nepotul lui Ilie Balaci, Atanas, la mormântul bunicului său alăturii de coechipierii de șla grupa de juniori a clubului Daco-Getica București
Nepotul lui Ilie Balaci, Atanas, la mormântul bunicului său alăturii de coechipierii de șla grupa de juniori a clubului Daco-Getica București

Ilie Balaci a murit acum 6 luni

Ilie Balaci a încetat din viață la 21 octombrie 2018. Fostul mare fotbalist a scris istorie în tricoul Universității Craiova, formație pentru care a evoluat nu mai puțin de 11 ani. FC Olt Scornicești și Dinamo au fost singurele formații pentru care a mai jucat Ilie Balaci. 65 de partide a avut cel poreclit ”Minunea Blondă” și pentru echipa națională a României. Balaci și-a început cariera de antrenor în 1988 la Pandurii Târgu Jiu, dar apoi a trecut pe la mai multe formații. Le-a pregătit printre altele pe Drobeta Turnu Severin și FC U Craiova în fotbalul intern, dar și pe Club Africain, Olimpique Casablanca, Al Shabab, Al Nassr, Al Ain sau Al Hilal în străinătate.

La finalul anului trecut, Lorena Balaci a dezvăluit că mormântul lui Ilie Balaci a fost vandalizat: „Cum să cataloghezi un om care fură de pe un mormânt un brăduț artificial de 20 de lei și câteva globuri de 10 lei? Cum să fii tolerant cu un astfel de om…? Cum să înțelegi raționamentul pentru care a făcut acest gest? Ok…furi mâncare, bani, bijuterii…sau mai stiu eu ce…dar să furi un brăduț de plastic cu câteva globuri???”