ADVERTISEMENT
Sporturi

Momente halucinante la Australian Open. Un jucător a aflat că are COVID-19 în timpul meciului

Autor: Eduard Dimiean | 11.01.2021 | 23:54
Momente halucinante la Australian Open. Un jucător a aflat că are COVID-19 în timpul meciului
Momente halucinante la Australian Open. Un jucător a aflat că are COVID-19 în timpul meciului. Foto: Incourt.PT

Momente halucinante au avut loc în primul tur al calificărilor pentru Australian Open, un jucător a fost informat că are COVID-19 chiar în timpul partidei. La final, sportivul găsit pozitiv a fost exclus din competiție.

ADVERTISEMENT

Meciul de tenis dintre Denis Kudla și Elliot Benchetrit a fost unul mai ieșit din comun decât se așteptau sportivii, după ce primul a fost exclus din competiție din cauza testului pozitiv COVID.

După decizia finală a organizatorilor au urmat reacții dure din partea sportivilor care s-au plâns de modul în care organizatorii au acționat.

Momente halucinante la Australian Open. Un jucător a aflat că are COVID-19 în timpul meciului.

În momentul în care partida indica scorul de 6-4, 5-3, supervizorul competiției l-a anunțat pe antrenorul lui Denis Kudla că elevul său are test pozitiv coronavirus, pe teren game-ul fiind încă în defășurare.

ADVERTISEMENT

Arbitrul de scaun nu a oprit partida deoarece game-ul nu se încheiase, Kudla și-a adjudecat schimburile rămase însă apoi a fost exclus din turneu, iar adversarul său nu se poate bucura de victorie deoarece va trebui să intre în carantină fiind considerat contact.

Dane Sweeny în vârstă de 19 ani, numărul 794 ATP, care l -a învins pe românul Marius Copil cu scorul de 6-7(3), 6-2, 3-6 va beneficia astfel de situația creată, și va juca direct în finala calificărilor.

Acuzații pentru organizatori din partea sportivilor implicați

Elliot Benchetrit s-a enervat foarte tare după decizia organizatorilor, dar mai ales de modul în care acest meci a fost gestionat, rivalul său intrând pe teren fără să fie măcar anunțat de rezultatul testului COVID-19.

ADVERTISEMENT

“Dacă aș fi câștigat game-ul în curs și s-ar fi făcut 5-4, victoria era a mea”, a spus francezul pe rețelele de socializare, fără să neglijeze partea organizatorică: “Credeam că testele au menirea să ne protejeze, să aflăm înaintea meciului. Intrăm în contact cu arbitrul de scaun, cu cei de linie. Altă problemă.

Mai sunt jucători considerați lucky losers care au rămas aici, așteptând un semn. De ce nu ne înlocuiesc în turul următor? Un jucător va ajunge în finală, jucând un singur meci. Altceva. Kudla a făcut două teste înainte să ajungă la Doha, deci e clar că s-a îmbolnăvit aici. Asta ar putea fi o problemă”, a mai adăugat Elliot Benchetrit.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!