Sporturi

Momente incredibile la un turneu de 15.000 de dolari la Doha! Un jucător de tenis nu a câștigat niciun punct tot meciul. VIDEO

10.12.2019 | 17:17
Momente incredibile la un turneu de 15000 de dolari la Doha Un jucator de tenis nu a castigat niciun punct tot meciul VIDEO
Momente incredibile s-au petrecut la un turneu ITF Futures disputat în capitala Qatarului, Doha, la care premiile sunt în valoare de 15.000 de dolari
ADVERTISEMENT

Momente incredibile s-au petrecut la un turneu ITF Futures disputat în capitala Qatarului, Doha, la care premiile sunt în valoare de 15.000 de dolari, iar fanii tenisului au luat foc pe rețelele de socializare.

Momente incredibile la un turneu de 15.000 de dolari la Doha

În calificările turneului de la Doha s-a înscris și ucraineanul Artem Bahmet, iar acesta a oferit momente incredibile nereușind să câștige niciun punct în meciul cu thailandezul Krittin Koaykul, jucător clasat pe locul 1.367 în clasamentul ATP.

ADVERTISEMENT

Ucraineanul, despre care fanii tenisului s-au întrebat cum a reușit să se înscrie la turneu, a stârnit momente de amuzament la Doha, el nereușind să lovească mingi ușoare trimise de adversarul său.

Ucraineanul a pierdut toate cele 48 de puncte

Krittin Koaykul a câștigat meciul cu scorul de 6-0, 6-0 în 22 de minute, timp în care ucraineanul Artem Bahme nu a reușit să-și treacă în palmares niciunul dintre cele 48 de puncte jucate.

ADVERTISEMENT

La turneele ITF Futures participă în general tineri jucători, aflaţi la început de carieră, dar şi tenismeni profesionişti. Prestația și modul misterios în care ucraineanul s-a înscris la turneu ridică semne de întrebare în legătură cu micile competiții organizate de Federația Internațională.

Presa internațională scrie despre posibil aranjament la pariuri

Jurnaliștii de la cotidianul francez Le Figaro scriu despre faptul că un astfel de meci discreditează imaginea Federației Internaționale de Tenis, mai ales că întâlnirea a apărut și în ofertele de pariuri din mai multe țări.

ADVERTISEMENT

Tenismenul francez Mick Lescure, în vârstă de 25 de ani, locul 487 ATP, a recunsocut la începutul anului că a participat la meciuri aranjate, începând din 2015, perioadă în care a primit din partea unui intermediar suma totală de aproximativ 30.000 de euro pentru 20-30 de partide trucate.

Tenisul, lovit de un val de meciuri trucate

În aprilie 2018, un raport independent prezentat de Tennis Integrity Unit, organismul însărcinat de ITF pentru lupta împotriva corupției, a concluzionat că tenisul este lovit de un val de meciuri trucate pentru pariuri.

ADVERTISEMENT

”Tenisul se confruntă cu o serioasă problemă de integritate. Sunt mai multe motive pentru asta. Natura acestui sport duce ea însăşi la manipulare pentru pariuri. Structura de premiere a jucătorilor creează un teren fertil pentru încălcarea integrităţii”, se arată în raport.

ADVERTISEMENT