Sport

Momente ireale în Chindia Târgoviște – FC U Craiova. Motivele pentru care Horațiu Feșnic a repetat un penalty. Vassaras privea șocat

Duelul Chindia Târgoviște și FC U Craiova din etapa a 20-a a campionatului a fost marcat de erorile de arbitraj ale lui Horațiu Feșnic. Totul a culminat în prelungiri când oltenii au fost puși să repete un penalty.
16.12.2021 | 16:21
Momente ireale in Chindia Targoviste  FC U Craiova Motivele pentru care Horatiu Fesnic a repetat un penalty Vassaras privea socat
ADVERTISEMENT

Nicio etapă fără erori de arbitraj în Casa Pariurilor Liga 1. Primul meci al zilei, Chindia Târgoviște – FC U Craiova, a fost marcat de o gravă eroare a centralului Horațiu Feșnic.

Oltenii au deschis scorul în disputa de pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești, din lovitură de la 11 metri, dar centralul întâlnirii a cerut repetarea acestei pentru că pe teren încă se afla un jucător eliminat.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova a repetat un penalty pentru o eroare a centralului Horațiu Feșnic

Momente demne de eșaloanele inferioare s-au consumat în minutele adiționale ale confruntării dintre Chindia Târgoviște și FC U Craiova, sub privirile șefului Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, aflat în tribune la acest meci.

În minutul 45+3 al disputei de la Ploiești, centralul clujean a dictat lovitură de la 11 metri pentru olteni, după un duel între Iacob și Kovacic.

ADVERTISEMENT

Primul a lovit cu cotul și, pentru că mai avea un avertisment, a fost trimis la vestiare, iar FC U Craiova a beneficiat de o lovitură de pedeapsă.

Bălan a șutat plasat, în stâlpul din dreapta, după care mingea l-a lovit în spate pe portarul dâmbovițenilor și a intrat în poartă. Feșnic nu a validat reușit și a cerut repetarea acestei.

ADVERTISEMENT

Și-a motivat decizia prin aceea că fundașul gazdelor, eliminat la faza care a dus la dictarea loviturii de pedeapsă, Paul Iacob, încă nu părăsise terenul de joc.

În ciuda protestelor jucătorilor olteni, Feșnic a rămas ferm pe poziție. Același Bălan a executat și a doua oară, de această dată reușind să înscrie fără emoții.

ADVERTISEMENT

Cum explică Vassaras erorile arbitrilor

Președintele CCA, Kyros Vassaras a fost mereu de partea arbitrilor atunci când aceștia erau contestați de oamenii de fotbal pentru greșelile lor.

În contextul în care toți oficialii cluburilor din Casa Pariurilor Liga 1 cer cu vehemență introducerea sistemului VAR, Vassaras a pus erorile oamenilor în negru pe baza stresului la care ar fi supuși arbitrii și pe faptul că aceștia sunt obosiți.

”Arbitrii din Liga 1 nu au avut suficient timp de odihnă odată reîncepute competițiile, au avut un număr limitat de zile libere pe care să le petreacă alături de familii. Noul sezon a început la scurt timp după precedentul.

Sunt unii dintre ei care călătoresc, care petrec mult timp în mașină mergând spre un meci care uneori este amânat sau chiar anulat. Fără să știe dacă următoarea zi pot fi la muncă sau dacă pot obține o zi liberă în plus pentru a putea arbitra.

Cheltuielile s-au dublat, fiind nevoie acum ca toate călătoriile să fie făcute în particular sau cu cel mult un coleg din brigadă. Marea oboseală a fost în principal cea mentală, întrucât au avut la dispoziție doar 1-2 săptămâni de odihnă înaintea startului sezonului”, a explicat Kyros Vassaras pentru Prosport.

ADVERTISEMENT