Fotbal intern

Momente penibile la Hermannstadt – Viitorul. Arbitrul Adrian Cojocaru s-a făcut de râs: a luat trei decizii diferite la o singură fază!

09.11.2019 | 00:15
Momente penibile la Hermannstadt  Viitorul Arbitrul Adrian Cojocaru sa facut de ras a luat trei decizii diferite la o singura faza
Faze penibile ale arbitrului Adrian Cojocaru în timpul meciului Hermannstadt - Viitorul. Sursă Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Meciul Hermannstadt – Viitorul a oferit cele mai multe faze controversate din acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1. Centralul Adrian Cojoaru a dictat trei lovituri de la 11 metri, prima la câteva zeci de secunde la momentul contactului dintre Ionuț Stoica și Gabi Iancu, iar a treia după momente confuze, în care a schimbat decizia de trei ori.

Adrian Cojocaru, momente penibile la Hermannstadt – Viitorul

Duelul Hermannstadt – Viitorul s-a remarcat, mai degrabă, prin momentele ciudate în care a fost implicat centralul Adrian Cojocaru. Primul a avut loc în startul jocului, când echipa lui Gică Hagi a primit o lovitură de la 11 metri. Gabi Iancu a căzut în careu după un contact cu Ionuț Stoica, dar Cojocaru a lăsat jocul să continue. Centralul a revenit asupra fazei după câteva zeci de secunde, când unul dintre jucătorii sibieni a dat mingea în afara terenului, după ce Iancu a rămas întins în careu. Arbitrul din Galați a acordat lovitură de pedeapsă doar după ce a văzut că atacantul celor de la Viitorul sângera. În plus, Cojocaru nu a acordat cartonașul roșu, așa cum se recomandă după o lovitură ce provoacă sângerarea adversarului.

ADVERTISEMENT

A doua fază controversată a avut loc cu cinci minute înaintea pauzei. Sibienii au primit lovitură de la 11 metri după un presupus henț comis de Bogdan Țîru. Totuși, reluările arată că poziția în care se afla Adrian Cojocaru nu îi permitea să observe posibila greșeală comisă de fundașul celor de la Viitorul. Ousmane Viera, fundașul sibienilor, a recunoscut după meci că mingea nu l-a lovit în mână pe Țîru: “A atins balonul cu altă parte a corpului, nu cu brațul“.

Impresionat de protestele lui Iancu, Adrian Cojocaru a schimbat decizia. Sursă Foto: Captură Digisport
Impresionat de protestele lui Iancu, Adrian Cojocaru a schimbat decizia. Sursă Foto: Captură Digisport

Faza meciului, din punct de vedere al gravității erorilor de arbitraj, s-a petrecut în minutul 77, când Adrian Cojocaru a luat trei decizii într-o singură fază. Același Gabi Iancu a căzut după un duel cu Petrișor Petrescu iar, în primă instanță, centralul a vrut să-l avertizeze pe jucătorul Viitorului cu cartonaș galben pentru simulare. Unul dintre asistenți a intervenit, iar Cojocaru a hotărât să acorde lovitură liberă pentru constănțeni, moment în care Iancu a izbucnit într-o adevărată criză de nervi. “Impresionat”, arbitrul din Galați a schimbat, din nou, decizia, arătând punctul cu var și, totodată, al doilea cartonaș galben pentru Petrișor Petrescu.

ADVERTISEMENT