News

Momente sfâșietoare la înmormântarea lui Luca, băiețelul de 2 ani ucis pe trecerea de pietoni din Lețcani: ”Dragul nostru, îngerașul nostru! Fă o minune, Doamne”

Luca, băiețelul de 2 ani ucis pe trecerea de pietoni din Lețcani, a fost înmormântat sâmbătă. La slujba oficiată de trei preoți au participat sute de persoane
22.04.2023 | 18:15
Momente sfasietoare la inmormantarea lui Luca baietelul de 2 ani ucis pe trecerea de pietoni din Letcani Dragul nostru ingerasul nostru Fa o minune Doamne
Micuțul a fost condus pe ultimul drum de sute de persoane Sursa foto: BZI.ro
ADVERTISEMENT

Cortegiul funerar, care a pornit de la casa familiei micuțului a fost deschis de zeci de copii care purtau fotografia băiețelului de 2 ani ucis pe trecerea de pietoni și coroane de flori.

Înmormântarea lui Luca, băiețelul de 2 ani ucis pe trecerea de pietoni din Lețcani

În mașina mortuară cu care sicriul a fost dus către biserică și cimitir, au fost așezați doi ursuleți de plus enormi, relatează publicația ieșeană BZI.ro. Sute de oameni s-au adunat să-l conducă pe Luca pe ultimul drum. Au venit cu zeci de coroane si sute de trandafiri și crizanteme de culoare albă.

ADVERTISEMENT

Mama și bunica băiețelului, sfâșiate de durere, au însoțit cortegiul funerar. ”Domnule, de ce nu ați venit atâția când a trebuit? De ce? Să vorbească! Că lumea nu mai vorbește și nu mai aude lumea… Dragii noștri, îndurerații noștri! Durerea mea sa vorbească, durerea noastră sa nu o aibă nimeni!

Dragul nostru, îngerașul nostru! Fă o minune, Doamne, fă-ți auzită durerea, Luca! Luca, fă o minune pentru întreaga lume, că lumea nu a făcut nimic pentru tine”, a strigat bunica.

ADVERTISEMENT

La înmormântare au fost prezente peste 500 de persoane, iar preoții i-au rugat pe oameni să lase în biserică doar familia și apropiații. Slujba a fost transmisă prin stație.

Cortegiul funerar a fost escortat de zeci de polițiști și jandarmi. Copiii prezenți la înmormântare au primit baloane albe și le-au dat drumul când sicriul cu băiețelul de 2 ani ucis pe trecerea de pietoni a fost scos din biserică.

ADVERTISEMENT

Fratele și tatăl micuțului, răniți în accident

Tragedia în urma căreia băiețelul de nici 3 ani și-a pierdut viața s-a produs miercuri. Atunci, copilul a fost ucis de un TIR pe o trecere de pietoni. Fratele și tatăl micuțului au ajuns la spital cu răni, fiind și ei loviți de vehicul.

Potrivit informațiilor oferite de Poliția Română, tragedia rutieră a avut loc în jurul orei 10:30, în comuna Lețcani din județul Iași. ”Astăzi, 19 aprilie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii ieșeni au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la producerea unui accident rutier mortal, pe DN 28, pe raza localității Lețcani.

ADVERTISEMENT

Din verificările efectuate de polițiști la fața locului, a rezultat faptul că un autovehicul ar fi acroșat două persoane, una fiind rănită, iar cealaltă a decedat.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În acest moment, traficul rutier este blocat pe ambele sensuri de mers”, a transmis IPJ Iași.

ADVERTISEMENT