Momente șocante la derby-ul Braziliei, Cruzeiro- Atletico Mineiro: bătăi și împușcături pe stadion. FOTO și VIDEO

Alex Bradescu   
în Fotbal international
12/11/2019, 16:39
Momente șocante la derby-ul Braziliei, Cruzeiro- Atletico Mineiro: bătăi și împușcături pe stadion. FOTO și VIDEO
Împușcături pe stadion la derby-ul Braziliei, Cruzeiro-Atletico Mineiro. Foto: twitter

Fotbalul sud-american ne-a obișnuit cu momente șocante, însă ce s-a întâmplat în week-end la unul din derby-urile de tradiție ale Braziliei, cel dintre Cruzeiro și Atletico Mineiro. Pe stadionul din Belo Horizonte s-au petrecut scene greu de digerat, poliția braziliană folosind chiar armele din dotare în conflictul dintre fanii celor două formații. 

Bătaie și împușcături pe stadion în Brazilia la Cruzeiro – Atletico Mineiro

Derby-ul dintre Cruzeiro și Atletico Mineiro a fost precedat de scene de haos total. Cu puține minute înainte de fluierul de start suporterii celor de la Mineiro au reușit să rupă cordonul de stewarzi și s-au repezit peste fanii gazdelor. A urmat o bătaie generală la tribuna I a arenei din Belo Horizonte, stadion care oricum avea o ”bilă neagră” în istoria fotbalul brazilian, fiind cel pe care naționala Cariocas a pierdut cu un incredibil 1-7 semifinala de la Mondialul din 2014 contra Germaniei.

Bătaia a durat câteva minute, sub ochii fanilor care stăteau la inelele superioare. S-au împărțit pumni, picioare, chiar și gardurile care despărțeau sectoarele fiind folosite ca arme. Stewarzii nu au putut face față, astfel că a fost nevoie de intervenția polițiștilor. Aceștia au făcut chiar uz de armele din dotare pentru a-i împrăștia pe suporterii care continuau să se bată. S-au mai folosit bombe lacrimogene (!) și spray-uri cu piper.

În timpul altercațiilor, fiica unuia dintre jucătorii gazdelor, Pedro Rocha, a leșinat din cauza lacrimogenelor. După partidă, încheiată cu 0-0, atacantul oaspeților, Luan, a oferit o declarație dură: ”Fotbalul trebuie curățat de astfel de nemernici. Fanii care vin pe stadion la noi în țară trebuie să înceapă să se comporte ca oamenii, nu ca animale sălbatice”. 

 

 

Închide ×