Sport

Momente teribile la Roland Garros pentru Filip Jianu: “Tremur tot, văd în ceaţă!” Românul a abandonat în sferturile de finală la juniori

06.06.2019 | 18:20
Momente teribile la Roland Garros pentru Filip Jianu Tremur tot vad in ceata Romanul a abandonat in sferturile de finala la juniori

Românul Filip Jianu a avut o zi extrem de dificilă la Paris. Cap de serie numărul 15 la Roland Garros în proba masculină de juniori, românul a fost nevoit joi să joace două meciuri, iar efortul depus şi-a pus grav amprenta nu doar pe jocul lui Jianu, ci şi pe starea lui de sănătate.

Partida din optimi, cu americanul Nakashima – cap de serie numărul 3 – s-a întrerupt miercuri în setul 1 şi a continuat joi. După ce a pierdut setul 1 cu 7-6, Filip Jianu a reuşit să întoarcă meciul şi să câştige următoarele două seturi: 6-3, 6-4. Urmările însă au fost resimţite din plin de cel mai tânăr component al echipei de Cupa Davis a României, cele 2 ore şi jumătate jucate de Jianu în optimi, afectându-i grav starea fizică.

Medicii i-au luat tensiunea lui Filip Jianu in timpul meciului din sferturi de la Roland Garros 2019
Lui Filip Jianu i s-a făcut rău în timpul meciului din sferturi de la Roland Garros

Momente teribile la Roland Garros pentru Filip Jianu: “Tremur tot, văd în ceaţă!”

Din cauza ploii de miercuri, meciurile din optimi şi cele din sferturi, la juniori, au fost programate în aceeaşi zi, joi. Astfel că după victoria cu Nakashima, Filip Jianu a avut parte de o pauză de numai 2 ore până la următorul meci, timp în care a servit şi prânzul. În ciuda insistenţelor staff-ului său de a prelungi perioada de pauză, organizatorii au fost de neînduplecat, iar meciul din sferturi, cu norvegianul Rune s-a jucat la 120 minute distanţă de partida din optimi.

Filip Jianu a fost nevoit sa joace 2 meciuri la Roland Garros la distanta de 2 ore
Filip Jianu a fost nevoit sa joace 2 meciuri la Roland Garros la distanta de 2 ore

Din startul jocului, Filip a acuzat lipsa de prospeţime, care s-a agravat şi transformat în stare de slăbiciune, ameţeli şi tremur. Astfel, la 3-0 în primul set, românul a cerut timeout medical, atât fizioterapeutul turneului, cât şi medicul, făcându-şi apariţia pe terenul 12. Doctorii i-au luat inclusiv tensiunea românului şi i-au dat o pastilă, dar starea lui Jianu a fost departe de ea se îmbunătăţi. “Tremur tot, mâinile, muşchii, văd în ceaţă, nu am energie”, s-a plâns Filip către staff şi la finalul setului, pierdut implacabil cu 0-6.

Deşi a forţat, Jianu a câştigat un singur game în faţa norvegianului şi a decis să se retragă la 1-4 în setul 2, fiind escortat de medici la vestiare. Filip Jianu spera chiar la titlu la Roland Garros, după ce ajunsese în semifinale la Australian Open, la începutul anului.

Filip Jianu s-a oprit in sferturi la Roland Garros 2019
Filip Jianu s-a oprit in sferturi la Roland Garros 2019