Sport

Momente teribile la turneul de tenis de la Jocurile Olimpice: „Dacă mor aici, cine își asumă responsabilitatea?” Video

Un moment șocant a avut loc la meciul dintre rusul Daniil Medvedev și italianul Fabio Fognini, pentru un loc în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Jocurile Olimpice.
28.07.2021 | 11:55
Momente teribile la turneul de tenis de la Jocurile Olimpice Daca mor aici cine isi asuma responsabilitatea Video
ADVERTISEMENT

Rusul Daniil Medvedev, locul 2 ATP, l-a învins pe Fabio Fognini, scor 6 – 2, 3 – 6, 6 – 2, și s-a calificat în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice, dar meciul a fost marcat de un moment incredibil.

La scorul de 4 – 3 pentru Fognini în setul secund, Medvedev a acuzat probleme de respirație, din cauza căldurii și umidității exagerate de la Tokyo. Arbitrul l-a întrebat dacă poate continua, iar răspunsul rusului a fost unu izbitor: „Dacă mor aici, cine își asumă responsabilitatea?” .

ADVERTISEMENT

Daniil a cedat setul secund, dar a găsit puterea de a se impune în decisiv. Finalul i-a găsit pe ambii jucători storși de energie. Medvedev va avea o zi de odihnă înaintea disputei din sferturile de finală contra spaniolului Pablo Carreno-Busta (11 ATP).

Paula Badosa, scoasă în cărucior de pe teren la Jocurile Olimpice

Un alt moment șocant a avut loc în turneul feminin, la partida dintre Paula Badosa (29 WTA) și Marketa Vondrousova (42 WTA). Reprezentanta Spaniei, Paula, a cedat primul act cu scorul de 3-6, după care s-a așezat pe scaun pentru a se odihni și a cerut intervenția medicilor.

ADVERTISEMENT

După câteva minute de îngrijiri medicale, Badosa a fost scoasă de pe teren cu ajutorul unui cărucior. Iberica a avut mari probleme de respirație, la fel ca Medvedev, dar spre deosebire de rus, Paula nu a mai putut continua și a fost nevoită să abandoneze.

Jucătorii se plâng de condițiile grele

Jucătorii s-au plâns de căldură și de umiditate încă din primul tur al turneului de la Tokyo. Chiar Daniil Medvedev a fost cel mai vocal.

ADVERTISEMENT

„Rar am simțit o căldură atât de deranjantă. Nu cred că vor schimba ceva în timpul turneului… Faptul că avem doar un minut de pauză în momentul schimbului de teren e o glumă. Ar trebui să fie 90 de secunde, ca peste tot”

Lui i s-au alăturat mai multe nume importante, printre care și Novak Djokovic: „E foarte greu. Din cauza faptului că este foarte cald și umiditatea este ridicată, căldura rămâne în teren.

ADVERTISEMENT

În alte zile a mai bătut vântul, te mai ajuta să te răcorești, dar astăzi a fost o provocare. Mă bucur că am trecut de acest prim hop”.

Gilles Simon s-a arătat și el deranjat de condițiile grele în care jucătorii sunt puși să evolueze: „E inacceptabil. Ne tratează de parcă am fi roboți, dar nu avem ce face. Suntem singuri, fără ajutor.

Timpul de recuperare dintre game-uri este inacceptabil (n.r. 60 de secunde, în loc de 90). Mă gândesc că oamenii care au decis asta nu au jucat niciodată tenis”

Fabio Fognini, unul dintre cei mai rebeli sportivi ai circuitului, a criticat și el modul de organizare al competiției de tenis: „Nici nu știu dacă ăsta mai e tenis. Condițiile sunt de-a dreptul extreme.

Nu mai spun că mingile sunt foarte rapide, parcă zboară. Am mai jucat în situații dificile, cum e în Australia, dar aici e prea de tot”, a continuat italianul.

ADVERTISEMENT