Sport

Momente uluitoare la Roland Garros. Două jucătoare au fost descalificate la insistențele adversarelor! Care este motivul. Video

Scene ireale au avut loc la un meci de dublu feminin de la Roland Garros, perechea Miyu Kato/Aldila Sutjiadi fiind descalificată la cererea adversarelor.
04.06.2023 | 16:55
Momente uluitoare la Roland Garros Doua jucatoare au fost descalificate la insistentele adversarelor Care este motivul Video
Scene ireale au avut loc la un meci de dublu feminin de la Roland Garros, perechea Miyu Kato/Aldila Sutjiadi fiind descalificată la cererea adversarelor. Sursă foto: tennis.com
ADVERTISEMENT

Cuplul japonezo-indoonezian pierduse primul set la tie-break, dar reușise să câștige pe serviciul adversarelor în actul secund și conduceau cu 3-1 atunci când s-a declanșat nebunia pe terenul 14 de la French Open.

Kato și Sutjiadi, descalificate în proba de dublu feminin de la Roland Garros

Miyu Kato și Aldila Sutjiadi s-au văzut descalificate din cauza unui incident involuntar petrecut în timpul meciului cu perechea Marie Bouzkova/Sara Sorribes Tormo (Cehia/Spania), din optimile de finală ale probei de dublu feminin de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

După încheierea unui punct, Kato a trimis mingea în partea opusă a terenului, fără să se uite unde anume, iar aceasta a lovit-o însă în cap pe o fată care era copil de mingi. Tânăra s-a speriat și a început să plângă.

Inițial, favoritele 14 au primit un avertisment pentru gestul făcut de japoneză, însă în acel moment au intervenit Bouzkova și Sorribes Tormo, care au început să-i explice arbitrului de scaun că respectivul copil de mingi a început să plângă și trebuie luată o măsură mult mai aspră.

ADVERTISEMENT

”Trebuie descalificate”, i-a spus Bouzkova arbitrului, dar acesta i-a răspuns: ”Dar nu a vrut să o lovească și nu a accidentat-o”. ”Dar acel copil plânge, plânge!”, a continuat cehoiaca.

Sorribes Tormo, al doilea meci câștigat la ”masa verde” la Roland Garros

Stânjenită, Miyu Kato a mers să îşi ceară scuze şi i-a spus fetei că nu a vrut să o lovească. Însă, pe teren și-a făcut apariția și supervizorul meciului care, după ce a stat de vorbă cu copilul de mingi, a hotărât descalificarea cuplului Kato/Sutjiadi.

ADVERTISEMENT

Astfel, Marie Bouzkova și Sara Sorribes Tormo s-au calificat în sferturile de finală, acolo unde vor urma să întâlnească perechea Nicole Melichar-Martinez/Ellen Perez (SUA/Australia), cap de serie numărul 6.

Trebuie remarcat faptul că Sorribes Tormo beneficiază de al doilea joc câștigat la ”masa verde” la actuala ediție de Roland Garros, după retragerea sportivei Elena Rybakina din Kazahstan, în turul trei al competiției de simplu.

ADVERTISEMENT

Turneul parizian este marcat de momente uluitoare în acest an. Novak Djokovic a creat un scandal politic după un gest necugetat făcut la finalul întâlnirii din primul tur, în timp ce Aryna Sabalenka a refuzat să meargă la conferința de presă invocând faptul că tot timpul este întrebată de războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT