Fotbal international

Momentele memorabile de la Euro 2016! De la Ronaldo la Will Grigg

După o lună de fotbal spectacol, Euro 2016 s-a încheiat cu victoria surprinzătoare a Portugaliei. Au fost 30 de zile magnifice în Franţa presărate de momente memorabile. Din păcate, România a...
12.07.2016 | 00:07
Momentele memorabile de la Euro 2016 De la Ronaldo la Will Grigg

După o lună de fotbal spectacol, Euro 2016 s-a încheiat cu victoria surprinzătoare a Portugaliei. Au fost 30 de zile magnifice în Franţa presărate de momente memorabile. Din păcate, România a făcut doar act de prezenţă la turneul final, însă chiar şi aşa, au rămas multe poveşti, care merită spuse nepoţilor.

FANATIK.RO vă prezintă cele mai tari momente de la Euro 2016:

10. Joachim Low

Antrenorul germanilor a intrat în atenţia fanilor din întreaga lume datorită unor gesturi deloc elegante pe care le făcea pe banca de rezerve. Presa străină scrie că germanul este campionul gesturilor scîrboase făcute în public. Antrenorul echipei naţionale de fotbal a Germaniei a comis-o în mai multe meciuri şi totul a fost filmat. Imaginile spun totul:

9. Controversa lui Renato Sanches

Renato Sanches a fost ales cel mai bun tînăr jucător de la Euro 2016. Portughezul în vîrstă de 18 ani a pus umărul la cîştigarea trofeului, însă vîrsta lui a fost pusă la îndoială de legendarul antrenor Guy Roux, care “îi dădea” 23 sau 24 de ani. A izbucnit un scandal, care s-a domolit după ce portughezii au căutat în fişele spitalului unde s-a născut lusitanul şi vîrsta jucătorului era cea reală.

VEZI VIDEO:

8. Fanii Irlandei

Fanii irlandezi au fost unii dintre cei mai simpatici la acest turneu final. Nu au fost dezamăgiţi nici de naţională, care a mers pînă în optimile competiţiei. În rest, au cîntat serenade pe străzile din Bordeaux, au scandat alături de poliţişti şi cîteva sute dintre ei au încercat să adoarmă un bebeluşi în metrou, recitînd un cîntec de adormit copii.

VEZI VIDEO:

7. Gabor Kiraly şi pantalonii gri

Portarul Ungariei a devenit cel mai bătrîn portar din istoria Euro 2016, la vîrsta de 40 de ani şi 87 de zile. A fost integralist în toate cele 4 meciuri ale Ungariei la turneul final. Kiraly a purtat deja celebrii pantaloni gri în timp ce apăra şi a stîrnit un val de glume pe internet: “Astfel de pantaloni port eu acasă cînd îmi torn lapte peste cereale”, a fost remarca unui internaut.

VEZI VIDEO:

6. Lacrimile lui Buffon

Gianluigi Buffon a fost unul dintre cei mai buni oameni ai Italiei la acest turneu final. Căpitanul şi-a condus echipa pînă în sferturi, unde azzurri au pierdut la mare luptă. Imediat după meci, Buffon a izbucnit în lacrimi, dezamăgit de ratarea calificării în semifinale.

VEZI VIDEO:

5. European cu 24 de echipe

Campionatul European din 2016 e primul cu 24 de echipe. E un experiment al UEFA, încununat de succes. Multe rezultate surpriză, iar echipe ca Ţara Galilor sau Islanda au profitat de acest fapt ca să ajungă în fazele superioare ale competiţiei.

VEZI VIDEO:

4. Ţara Galilor

Galezii au impresionat la Euro 2016. Echipa calificată în premieră la un turneu final a reuşit să ajungă pînă în semifinale după ce a învins naţionale puternice pe traseu: Slovacia, Rusia sau Belgia. Bale şi Ramsey şi-au arătat valoarea, ridicîndu-se la cel mai înalt nivel:

VEZI VIDEO:

3. Islanda mania

Islandezii au participat pentru prima dată la un turneu final şi au făcut-o cu stil. Nordicii cu 100 de fotbalişti profesionişti din toată ţara au învins Anglia în optimi şi au oferit multe momente memorabile la Euro 2016. Islandezii au ieşit în evidenţă prin joc, prin strigătul de luptă al fanilor, dar şi prin comentatorul lor care a izbucnit la fiecare gol marcat.

VEZI VIDEO:

2. Portugalia – o singură victorie în 90 de minute

Lusitanii au cîştigat trofeul cu o singură victorie în 90 de minute din cele 7 disputate. S-au chinuit în grupe, de unde au ieşit după 3 egaluri şi singurul lor succes în timp regulamentar a venit în semifinale, 2-0 cu Ţara Galilor. Eder a fost eroul portughez din finala cu Franţa prin golul marcat în minutul 108.

VEZI VIDEO:

1. Will Grigg’s on fire

Ne-a fost greu să alegem cel mai tare moment de la Euro 2016, dar pînă la urmă a fost cîntecul realizat de fani la adresa atacantului nord-irlandez Will Grigg, care nu a jucat nici un minut, e momentul turneului. A devenit viral, iar refrenul “Will Grigg’s on fire, the defense is terrified” a răsunat pe toate stadioanele chiar dacă juca sau nu Irlanda de Nord. Astfel, un atacant de liga a 3-a engleză a devenit eroul turneului.

VEZI VIDEO: