Fotbal intern

ARDE! “Fenomenul” revine după 14 ani: “Cîştig tot!”

14 ani au trecut de la ultimul meci pe care Adi Mutu l-a bifat în Liga 1. Acum, "Briliantul", după mai bine de un deceniu a revenit în fotbalul românesc, iar astăzi dă primul test în Liga 1, cu...
23.02.2014 | 01:01
ARDE Fenomenul revine dupa 14 ani Cistig tot
ADVERTISEMENT

14 ani au trecut de la ultimul meci pe care Adi Mutu l-a bifat în Liga 1. Acum, “Briliantul”, după mai bine de un deceniu a revenit în fotbalul românesc, iar astăzi dă primul test în Liga 1, cu FC Braşov. Mutu este optimist şi abia aşteaptă să-şi facă debutul. Ce a găsit diferit în fotbalul nostru?

“Oricum, Liga I este peste Divizia A, a crescut mult. Păi, înainte, erau doar trei echipe – Dinamo, Steaua şi Rapid, care se băteau la titlu. Acum, se schimbă numele formaţiilor în fiecare sezon. În plus, atunci ora exactă se dădea de la Bucureşti, acum provincia pare să fie la putere. E clar, în 14 ani s-au răsturnat ierarhiile. Aştept meciurile, sînt nerăbdător. Abia aştept să simt din nou bucuria golului!”, spune Mutu în Libertatea.

ADVERTISEMENT

Povestea lui Mutu începea la Dinamo, unde marca 33 de goluri şi semna cu Inter Milano! Atacantul încă mai trăieşte nostalgic meciurile de foc din campionat: “Dinamo avea atunci o echipă puternică. Cînd mă uit înapoi, parcă nici nu-mi vine să cred că am fost coechipier cu Ionuţ Lupescu, o legendă pentru noi. Vă spun sincer că simţeam o plăcere nebună cînd jucam fotbal. Puneam suflet la fiecare dribling, la fiecare pasă decisivă, la fiecare gol… Eram tînăr, nu visam decît să rup plasa porţii şi să prind un contract bun afară. Mi-am făcut pofta, mi-am clădit un viitor, acum am revenit acasă… “

Contra, asemănat cu Prandelli

Antrenorul care i-a ghidat cariera lui Mutu a fost Cesare Prandelli, care l-a pregătit la Parma şi Fiorentina. Mutu spune că acum vede ceva asemănător şi la Cosmin Contra: “Acum, tehnicianul meu preferat este Contra. Are ceva din Prandelli. Ştie să motiveze jucătorii, să-i înţeleagă şi să le folosească acolo unde trebuie principalele calităţi. E bun, are viitor în meseria asta…”

ADVERTISEMENT

Pînă şi Consuelo îl întreabă de naţională

Mutu speră să revină sub tricolor, chiar dacă nu mai este pe placul lui Piţurcă. Chiar şi soţia, Consuelo, are nedumeriri de ce nu mai joacă sub tricolor. “Toată lumea mă întreabă despre acest lucru, inclusiv Consuelo, soţia mea. Ştie că-mi doresc mult să revin sub tricolor. Şi dacă voi avea evoluţii bune la Petrolul, o voi face. Singura condiţie ar fi ca şi selecţionerul să aibă ochi pentru mine”, a mai spus Mutu.

 

“Astra, Petrolul şi Steaua se bat la titlu”

… despre blaturi: “În prezent, nu cred că se mai aranjează meciuri, e altceva. Sînt oameni grei tîrîţi prin procese, justiţia este cu ochii pe fotbal…”

ADVERTISEMENT

….lupta la campionat: “Petrolul, Steaua şi Astra se bat pentru campionat. Bine, asta la prima vedere. Mai sînt 15 etape de jucat, se pot întîmpla multe. Pe mine mă interesează ca Petrolul să cîştige tot. Avem şanse bune, atît la campionat, cît şi la Cupă”

…. Reghecampf: “A schimbat faţa Stelei, e adevărat, dar pînă la o revoluţie în fotbalul nostru mai e. Cu toţii avem de tras… Sînt multe de schimbat. Altfel, îl respect pe Reghe, e un antrenor tînăr, care munceşte şi ale cărui rezultate sînt de apreciat”

ADVERTISEMENT

…. fanii Petrolului: “Sînt fantastici. Rar mi-a fost dat să văd în carieră suporteri aşa împătimiţi… Încă de la prezentarea oficială mi-am dat seama că sînt deosebiţi. Ce primire caldă, m-au făcut să mă simt fotbalist! Le mulţumesc pentru acest lucru. Nu-i voi dezamăgi. Primul “mulţumesc” sper să li-l ofer acum, la meciul de la Braşov. Aşa că, toate tunurile pe “stegari”!”

ADVERTISEMENT