Sport

Momentul când Rică Răducanu l-a luat la palme în vestiar pe Ion Manu. „Țărane, ce strigă ăștia?”

Rică Rădăcanu, moment antologic cu Ion Manu la Rapid. Cum l-au scos din sărite suporterii Rapidului pe „Tamango”. Dezvăluiri la „Suflet de rapidist”.
15.02.2024 | 07:12
Momentul cand Rica Raducanu la luat la palme in vestiar pe Ion Manu Tarane ce striga astia
Rică Răducanu și rivalitatea cu Ion Manu. Cum s-au contrat cei doi din cauza suporterilor. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rică Răducanu rămâne unul dintre cele mai importante personaje din istoria Rapidului, iar Ion Manu a simțit-o pe pielea lui. Dezvăluirea legendei „alb-vișiniii” la emisiunea „Suflet de rapidist”.

Rică Răducanu l-a pus la punct pe Ion Manu: „Nu mi-a picat bine nici mie că îmi luam palme pe spate”

Lucian Ionescu, moderatorul emisiunii, și-a adus aminte de un moment amuzant din perioada în care cei doi erau la Rapid: „Să ne întoarcem puțin la Rică Răducanu, consăteanul și apoi antrenorul tău. În timp, galeria Rapidului nu neapărat ironic, dar cu fantezia care o caracterizează, a lansat acea scandare celebră: ‘Manu, Manu e mai bun ca Răducanu’. Cât ți-a cauzat ție? Lui Rică știu că nu îi pica bine. 

ADVERTISEMENT

Ion Manu își aduce aminte foarte bine episodul care a devenit apoi „folclor de Giulești”: „Păi nu mi-a picat bine nici mie că îmi luam palme pe spate. Prima dată când a auzit-o chestia asta s-a ridicat de pe bancă și striga la mine: Țărane, ce zic ăștia? Ce vrei să spui? Ce zic ăștia, nu înțelegi?! Nu. Lasă că îți spun eu la pauză. 

Și bineînțeles prima chestie când a intrat în cabină mi-a dat una după spate. ‘Ce mă, le-ai dat ceva la ăștia să strige că ești mai bun ca mine? Ce naiba, nici nu te-ai apucat de fotbal și ești mai bun ca mine?.

ADVERTISEMENT

Ai sărit la cap puțin la oamenii ăștia?’. ‘Nu, bă, tată. Stai așa, că uite așa…’. Dup-aia a început așa să devină un laitmotiv al galeriei. Așa făcea tot timpul”, a mai povesti fostul portar al Rapidului la „Suflet de rapidist”, emisiunea care e LIVE în fiecare marți de la 13:30 pe FANATIK.RO.

Rică Răducanu nu a trecut peste acest moment nici la ani distanță: „Era să îmi iau și eu bătaie pe tema asta”

Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului, poate să se pună în pielea lui Ion Manu: „Din cauza ta era să îmi iau și eu bătaie de la Rică tot pe tema asta. Eram în Giuleștiul vechi și te-am chemat să dai lovitura de începere înaintea unui meci și am pus crainicul care printre altele te-a ridicat în slăvi și galeria striga: ‘Manu, Manu, ești mai bun ca Răducanu’. 

ADVERTISEMENT

Am plecat de acolo pe pistă și chiar la intrarea la vestiare că știi că Rică de-acolo vedea meciurile, stătea pe un scaun de-ăla de terasă tolănit și când să trec pe lângă el face: ‘Lucică, ia vino puțin încoace’. ‘Da, nea Rică’. Bine că nu m-am dus prea aproape… 

‘Tu l-ai învățat pe-ăla de la microfon să zică?’. ‘Da’. ‘Aha, și ce-i cu aia? Manu, Manu, e mai bun ca Răducanu?’. ‘Păi așa striga galeria’. ‘Așa striga galeria?! Eh, să vezi ce bătaie îți dau și ție și lu țăranu’ ăla’. 

ADVERTISEMENT

Rică Răducanu și Ion Manu, o viață dedicată Rapidului

Rică Răducanu a jucat 10 ani la Rapid (1965-1975) și a îmbrăcat tricoul „alb-vișiniu” în 233 de meciuri și a marcat și 7 goluri. Ion Manu este în acest moment antrenor cu portarii la Rapid U19. În Giulești a jucat între 1978 și 1990: 290 de meciuri. S-a întors la Rapid ca antrenor cu portarii la echipa mare în două rânduri: sezonul  2007-2008 și 2010-2011.

Rică Răducanu l-a luat la bătaie pe Ion Manu în vestiarul Rapidului din cauza suporterilor

ADVERTISEMENT