Life

Momentul care i-a marcat viața lui Florin Piersic: “Cea mai minunată întâmplare”

Florin Piersic a dezvăluit momentul care i-a marcat viața. S-a întâmplat în tinerețe, iar renumitul actor a rămas cu o amintire inedită.
02.05.2023 | 09:36
Momentul care ia marcat viata lui Florin Piersic Cea mai minunata intamplare
Momentul care i-a marcat viața lui Florin Piersic. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Florin Piersic a vorbit despre momentul care i-a marcat viața. În tinerețe, marele actor a întâlnit o personalitate renumită în lumea artistică. Chiar și în ziua de astăzi, își amintește perfect întâlnirea respectivă, care i-a oferit o amintire inedită.

Momentul care i-a marcat viața lui Florin Piersic. Pe cine a întâlnit marele actor

La 87 de ani, Florin Piersic este unul dintre cei mai mari actori români din toate timpurile și are o carieră îndelungată în spate. Până în prezent, actorul a întâlnit numeroase personalități atât din țară, cât și de peste hotare. Cea care l-a marcat a avut loc cu zeci de ani în urmă.

ADVERTISEMENT

Renumitul actor a rămas cu o amintire inedită, și anume întâlnirea cu pictorul spaniol Pablo Picasso. Artistul plastic i-a dat un autograf și i-a scris și un mesaj lui Florin Piersic, care l-a păstrat și acum. Mai mult, pictorul i-a oferit și un desen din peniță, realizat în doar trei minute.

Picasso i-a scris actorului un mesaj care părea o promisiune de revedere, însă acesta a murit între timp. La 50 de ani de la decesul celebrului artist plastic, Florin Piersic își amintește și acum despre întâlnirea lor, despre care spune că a fost cea mai frumoasă amintire din tinerețea sa.

ADVERTISEMENT

“Cea mai minunată întâmplare a fost întâlnirea mea cu Picasso. A lui Florin ăsta, care acum are 87 de ani. Și i-am spus: ‘Spuneți-mi, scrieți-mi ceva!’ Și atunci mi-a desenat un cal cu coada în vânt, cu penița. Dar, știți cum? În trei minute.

Și mi-a scris: ‘Florine’. Așa e la ei. A scris ‘Florine, să ne vedem peste 20 de ani. Pablo Picasso’. Eu nu l-am mai prins pe el, pe Picasso după 20 de ani, pentru că el, între timp, a plecat într-o stea. Dar am asta, amintirea aceasta, de la el”, a declarat marele actor, potrivit viva.ro.

ADVERTISEMENT

Florin Piersic, amintire amuzantă din tinerețe

În tinerețe, Florin Piersic nu știa unde este Cannes pe hartă. Marele actor a reprezentat cinematografia românească în Franța, acolo unde a mers alături de Ion Popescu Gopo. La plecare, artistul a primit un pui de la mama sa, pe care l-a pus în bagaj.

În avion, actorului i s-a făcut foame și a scos puiul pentru a-l mânca, dar a fost atenționat de regizor să îl pună înapoi, pentru că vor primi mâncare acolo.

ADVERTISEMENT

“Acest om, Jean Barb, care era coleg și prieten cu Liviu Ciulei, mi-a spus: ‘Vezi că ești ales să fii reprezentantul cinematografiei românești la Cannes’. Îmi pare rău că trebuie să vă spun, mai ales voi ăștia tineri, care ați venit mai târziu, eu spun adevărat. Aveam 22 de ani și jumătate. Habar nu aveam ce e aia Cannes.

Și m-am dus acasă și le-am spus mamei și tatălui meu: ‘Auziți, mi-a spus cineva că plec la Cannes’. La care, părinții mei, tata medic veterinar, că și ei sunt oameni, mama mea casnică, dar fiică de preot din Bucovina, dar minte țuțurlie, cum spunea colegul meu, Cosma Brașoveanul, au zis: ‘Hai să căutăm unde e Cannes’ și au găsit Cannes în Franța.

Mi-am făcut smoking. Nici nu știam ce e aia. Papionul era cât o frunză de stejar, a fost ceva extraordinar. ‘Mama, înainte de a mă sui în avion, mi-a spus: ‘Florinel, vreau să îți spun ceva. Ți-am pus un pui prăjit. Să-l mănânci, că ție ți-e foame destul de des. ‘Bine, mamă’. Am luat puiul.

Nici nu a plecat avionul că m-a plesnit o foame și mă gândeam ce fac… Îmi zic: ‘Ia să scot puiul’. L-am scos din geamantanul acela pe care îl aveam eu, destul de modest. Aveam smokingul lângă pui, la care, prima dată în viața mea, Gopo, pe care nu-l știam cine e, după aceea m-a lămurit, m-a apostrofat”, a mai povestit Florin Piersic.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
”Cea mai curajoasă”: ce a făcut o rusoaică, după moartea lui Aleksei Navalnîi
”Cea mai curajoasă”: ce a făcut o rusoaică, după moartea lui Aleksei Navalnîi
Ce spune China despre vânzarea de arme Rusiei pentru războiul din Ucraina. Mesajul...
Ce spune China despre vânzarea de arme Rusiei pentru războiul din Ucraina. Mesajul clar către Kiev
Decizia luată de cei de la firma Quantum Nutrition, după ce Simona Halep...
Decizia luată de cei de la firma Quantum Nutrition, după ce Simona Halep le-a cerut daune de 10 milioane de dolari
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
O tânără care lucrează într-unul dintre cele mai grele domenii câştigă 100.000 de...
O tânără care lucrează într-unul dintre cele mai grele domenii câştigă 100.000 de lire pe an. Călătoreşte în toată lumea
Un jucător la Loto a pierdut 36 de milioane de dolari pentru că...
Un jucător la Loto a pierdut 36 de milioane de dolari pentru că nu și-a validat la timp biletul câștigător
Povestea familiei care a construit o casă modernă din baloți de paie: „Soba...
Povestea familiei care a construit o casă modernă din baloți de paie: „Soba ajută la încălzirea întregii locuințe” FOTO
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Care sunt cele mai norocoase zodii săptămâna aceasta. Au parte numai de bucurii...
Care sunt cele mai norocoase zodii săptămâna aceasta. Au parte numai de bucurii în această perioadă
Survivor All Stars face schimbări majore. Vedeta luată prin surprindere
Survivor All Stars face schimbări majore. Vedeta luată prin surprindere
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Florin Ristei a ajuns la spital, după separarea de Naomi. Despărțirea l-a măcinat...
Florin Ristei a ajuns la spital, după separarea de Naomi. Despărțirea l-a măcinat până a fost dus la urgențe. ''Era să moară, acum și-a revenit''
Anunțul făcut de Florin Călinescu a stârnit multe reacții. Revine în politică: „E...
Anunțul făcut de Florin Călinescu a stârnit multe reacții. Revine în politică: „E un partid nou”
Zodiile care au parte de un miracol în martie 2024. Ei sunt nativi...
Zodiile care au parte de un miracol în martie 2024. Ei sunt nativi care vor trăi o primăvară ca-n filme