Life

Momentul care i-a marcat viața lui Florin Piersic: “Cea mai minunată întâmplare”

Florin Piersic a dezvăluit momentul care i-a marcat viața. S-a întâmplat în tinerețe, iar renumitul actor a rămas cu o amintire inedită.
02.05.2023 | 09:36
Momentul care ia marcat viata lui Florin Piersic Cea mai minunata intamplare
Momentul care i-a marcat viața lui Florin Piersic. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Florin Piersic a vorbit despre momentul care i-a marcat viața. În tinerețe, marele actor a întâlnit o personalitate renumită în lumea artistică. Chiar și în ziua de astăzi, își amintește perfect întâlnirea respectivă, care i-a oferit o amintire inedită.

Momentul care i-a marcat viața lui Florin Piersic. Pe cine a întâlnit marele actor

La 87 de ani, Florin Piersic este unul dintre cei mai mari actori români din toate timpurile și are o carieră îndelungată în spate. Până în prezent, actorul a întâlnit numeroase personalități atât din țară, cât și de peste hotare. Cea care l-a marcat a avut loc cu zeci de ani în urmă.

ADVERTISEMENT

Renumitul actor a rămas cu o amintire inedită, și anume întâlnirea cu pictorul spaniol Pablo Picasso. Artistul plastic i-a dat un autograf și i-a scris și un mesaj lui Florin Piersic, care l-a păstrat și acum. Mai mult, pictorul i-a oferit și un desen din peniță, realizat în doar trei minute.

Picasso i-a scris actorului un mesaj care părea o promisiune de revedere, însă acesta a murit între timp. La 50 de ani de la decesul celebrului artist plastic, Florin Piersic își amintește și acum despre întâlnirea lor, despre care spune că a fost cea mai frumoasă amintire din tinerețea sa.

ADVERTISEMENT

“Cea mai minunată întâmplare a fost întâlnirea mea cu Picasso. A lui Florin ăsta, care acum are 87 de ani. Și i-am spus: ‘Spuneți-mi, scrieți-mi ceva!’ Și atunci mi-a desenat un cal cu coada în vânt, cu penița. Dar, știți cum? În trei minute.

Și mi-a scris: ‘Florine’. Așa e la ei. A scris ‘Florine, să ne vedem peste 20 de ani. Pablo Picasso’. Eu nu l-am mai prins pe el, pe Picasso după 20 de ani, pentru că el, între timp, a plecat într-o stea. Dar am asta, amintirea aceasta, de la el”, a declarat marele actor, potrivit viva.ro.

ADVERTISEMENT

Florin Piersic, amintire amuzantă din tinerețe

În tinerețe, Florin Piersic nu știa unde este Cannes pe hartă. Marele actor a reprezentat cinematografia românească în Franța, acolo unde a mers alături de Ion Popescu Gopo. La plecare, artistul a primit un pui de la mama sa, pe care l-a pus în bagaj.

În avion, actorului i s-a făcut foame și a scos puiul pentru a-l mânca, dar a fost atenționat de regizor să îl pună înapoi, pentru că vor primi mâncare acolo.

ADVERTISEMENT

“Acest om, Jean Barb, care era coleg și prieten cu Liviu Ciulei, mi-a spus: ‘Vezi că ești ales să fii reprezentantul cinematografiei românești la Cannes’. Îmi pare rău că trebuie să vă spun, mai ales voi ăștia tineri, care ați venit mai târziu, eu spun adevărat. Aveam 22 de ani și jumătate. Habar nu aveam ce e aia Cannes.

Și m-am dus acasă și le-am spus mamei și tatălui meu: ‘Auziți, mi-a spus cineva că plec la Cannes’. La care, părinții mei, tata medic veterinar, că și ei sunt oameni, mama mea casnică, dar fiică de preot din Bucovina, dar minte țuțurlie, cum spunea colegul meu, Cosma Brașoveanul, au zis: ‘Hai să căutăm unde e Cannes’ și au găsit Cannes în Franța.

Mi-am făcut smoking. Nici nu știam ce e aia. Papionul era cât o frunză de stejar, a fost ceva extraordinar. ‘Mama, înainte de a mă sui în avion, mi-a spus: ‘Florinel, vreau să îți spun ceva. Ți-am pus un pui prăjit. Să-l mănânci, că ție ți-e foame destul de des. ‘Bine, mamă’. Am luat puiul.

Nici nu a plecat avionul că m-a plesnit o foame și mă gândeam ce fac… Îmi zic: ‘Ia să scot puiul’. L-am scos din geamantanul acela pe care îl aveam eu, destul de modest. Aveam smokingul lângă pui, la care, prima dată în viața mea, Gopo, pe care nu-l știam cine e, după aceea m-a lămurit, m-a apostrofat”, a mai povestit Florin Piersic.

ADVERTISEMENT