News

Momentul ciocnirii celor două tramvaie din București, surprins de camera de bord a unui vatman. Video

28.05.2020 | 12:45
Momentul ciocnirii celor doua tramvaie din Bucuresti surprins de camera de bord a unui vatman Video
Momentul ciocnirii celor două tramvaie din București, surprins de camera de bord a unui vatman. Sursa: INQUAM Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Momentul ciocnirii celor două tramvaie din București a fost surprins de camera de bord a unui vatman. Din imagini se observă clar cum unul dintre conducători pătrunde pe traseul celuilalt, iar de aici până la impact nu a mai fost cale lungă.

Momentul ciocnirii celor două tramvaie din București, surprins de camera de bord a unui vatman

Miercuri, 27 mai, două tramvaie au fost implicate într-un accident frontal în zona Eroii Revoluției din Capitală.

ADVERTISEMENT

În urma impactului, cel puțin șapte persoane au fost rănite, iar trei dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale la spital.

Momentul coliziunii dintre cele două mijloace de transport a fost filmat cu camera de bord din tramvaiul implicat în incident.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc în jurul orei 11:40, în el fiind implicate două tramvaie de pe liniile 11 și 7. Din primele date, vinovat ar fi vatmanul de pe linia 7.

Pe o înregistrare video a unei camere atașate în bordul unuia dintre tramvaie, se observă cum vatmanul de pe linia 7 nu a schimbat macazul și a pătruns pe traseul colegului său.

ADVERTISEMENT

De altfel, acest lucru a fost confirmat și de organele legii. Claudiu Costea, purtător de cuvânt al Poliției Rutiere, a declarat la Digi24”a fost vorba despre o problemă cu schimbarea macazului, nu știm foarte sigur, se efectuează cercetarea la fața locului”.

Accidentul de tramvai, rezultatul unui moment de neatenție

În urma coliziunii, cel puțin 7 persoane au fost rănite, toate fiind transportate la Spitalele Bagdasar, Universitar și Sf. Ioan din Capitală.

ADVERTISEMENT

Imediat, la fața locului au venit 4 ambulanțe SMURD și pompierii. Ambii vatmani au fost testați pentru a se vedea dacă au consumat alcool, iar rezultatul a fost negativ.

ADVERTISEMENT