News

Momentul în care craterul de la Slănic Prahova se adâncește și “înghite” un stâlp a fost filmat. Video

Situație alarmantă în Slănic Prahova. Imagini șocante au fost surprinse în timp ce un stâlp era înghițit de pământ
02.05.2024 | 19:32
Momentul in care craterul de la Slanic Prahova se adanceste si inghite un stalp a fost filmat Video
Craterul din Slănic Prahova a fost filmat în timp ce se adâncea. Situația se agravează. Sursa foto: Colaj foto / Captură video / YouTube / Observatorul Prahovean
ADVERTISEMENT

Au apărut noi înregistrări din Slănic Prahova, ilustrând momentul dramatic în care un stâlp a fost devorat de pământ, iar craterul s-a adâncit și mai mult.

Momentul în care craterul se adâncește

În urma prăbușirii unei străzi în urmă cu câteva zile, situația din Slănic Prahova devine tot mai alarmantă, determinând noi operațiuni de evacuare.

ADVERTISEMENT

Cu un crater de peste 15 metri, autoritățile au fost nevoite să trimită un mesaj RO-Alert, iar Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din apropiere. În plus, imagini șocante arată cum un stâlp este înghițit de pământ în timp ce craterul continuă să crească în dimensiuni.

Zeci de locuitori din zona afectată au fost deja evacuați din casele lor, fără a cunoaște momentul în care vor putea reveni. Expertizele realizate de specialiști indică faptul că prăbușirea străzii a fost cauzată de infiltrarea apei în subsol, provenită din diverse surse, inclusiv scurgeri de pe versanți și avarierea conductelor.

ADVERTISEMENT

„Atenție, în momentul de față, în acest bloc avem 16 persoane. (…) Oamenii care deja au fost evacuați sunt deja relocați la un hotel din zonă. Cei care nu au avut unde să se ducă, în momentul de față, sunt relocați. (…)

Pe lângă cei 42, cei 16 de care vorbim astăzi au fost rugați să părăsească, de bună voie, apartamentele pe perioada lucrării, urmând să ne informeze dacă există persoane care nu au unde să meargă”, spune prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, citat de Mediafax.

ADVERTISEMENT

Pericol uriaș în Slănic Prahova pentru oameni

Cu aproximativ șapte zile în urmă, o arteră principală din localitate s-a prăbușit, provocând un dezastru ce amintește de urmările unui cataclism seismic, generând evacuarea a peste 30 de familii. Prefectul din Prahova, Emil Drăgănescu, a lansat un apel la calm, cerând locuitorilor să aștepte concluziile specialiștilor după o evaluare meticuloasă.

Din nefericire, verdictul experților a sosit, impunând evacuarea unui număr suplimentar de gospodării din regiunea respectivă. De asemenea, rezidenții din Slănic au primit un mesaj de tip RO-Alert, fiind sfătuiți să părăsească imediat zona menționată.

ADVERTISEMENT

Incidente similare au fost raportate în trecut în acest oraș, așezat deasupra unei mine de sare cu o istorie de peste 2000 de ani, însă eforturile autorităților de a soluționa această problemă au rămas fără rezultat. Chiar și în urmă cu un an, numeroase familii s-au plâns de apariția fisurilor în clădirile lor, semnificând un pericol iminent de prăbușire.

ADVERTISEMENT
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Undă de șoc pe piața carburanților. Ce se întâmplă la pompă cu benzina...
Undă de șoc pe piața carburanților. Ce se întâmplă la pompă cu benzina și motorina
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori