News

Momentul în care Raluca și-a condus familia spre moarte. A făcut o depășire periculoasă pe ”Drumul Morții”, fără să se asigure

Momentul în care Raluca și-a condus familia spre moarte. A făcut o depășire periculoasă pe ”Drumul Morții”, fără să se asigure, iar acum toți oamenii aflați în mașină au murit.
23.05.2023 | 07:08
Momentul in care Raluca sia condus familia spre moarte A facut o depasire periculoasa pe Drumul Mortii fara sa se asigure
Momentul în care Raluca și-a condus familia spre moarte. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Momentul în care Raluca și-a condus familia spre moarte. A făcut o depășire periculoasă pe ”Drumul Morții”, fără să se asigure, iar acum toți oamenii aflați în mașină au murit. Mai aveau doar 19 kilometri până acasă, însă Moartea i-a luat pe E85, după ce Raluca, șoferița de 31 de ani, care mergea de la Bacău la Roman, a lovit din plin o dubă de pe contrasens.

Momentul în care Raluca și-a condus familia spre moarte

Deși a fost declanșat imediat Planul Roșu de Intervenție, nu s-a mai putut face nimic pentru femeie, copilul acesteia și tatăl ei. Mai mult, alte trei persoane au ajuns în stare gravă la spital, conform Observatornews.ro. Accidentul s-a produs la orele prânzului, în localitatea Săcuieni din Neamț. Femeia nu a estimat corect distanța și a intrat într-o depășire la limită, care s-a dovedit a fi tragică.

ADVERTISEMENT

Impactul violent l-a aruncat din mașină pe șoferul dubei, iar toți din mașina Ralucăi au murit violent. Loredan Achiriloaei, primarul din Roman, a avut doar cuvinte de laudă la adresa persoanelor decedate. ”Îi cunoşteam familia, îl cunoşteam pe domnul , era un om deosebit. Avea o afacere în Roman. Era cunoscut între romaşcani ca un om serios, un om care făcea lucruri bune. Dumnezeu l-a chemat în ceruri prea repede şi e o veste extrem de tristă pentru mine şi pentru comunitatea noastră”, a declarat edilul.

“Sunt trei morţi.O familie. O familie cu un copil? Depăşire ilegală”, povestea un martor la incident. Accidentul groaznic a determinat autoritățile să activeze Planul Roșu de Intervenție: “Traficul este blocat pe ambele sensuri pentru că este o intervenţie de cod roşu. Din păcate, este o tragedie!”.

ADVERTISEMENT

”Un autoturism condus de o femeie de 31 de ani, din Roman, ce se deplasa din direcția Bacău spre municipiul Roman, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pătrunzând pe sensul opus, unde ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat de 33 de ani, din județul Bacău”, a declarat și Ramona Ciofu, purtător de cuvânt IPJ Neamț.

Mai mult detalii au fost oferite și de Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamț: ”A fost activat Planul Roşu de intervenţie, trei persoane au rămas încarcerate. Din păcate, în urma evenimentului rutier, două persoane adulte şi un minor au fost declarate decedate. Alte trei persoane au fost grav rănite şi au fost transportate de urgenţă la spitalul din Roman”.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Spitalului Roman au transmis că cele trei victime sunt un bărbat de 33 de ani, care s-a ales cu o fractură de femur. De asemenea, o femeie de 38 de ani și un bărbat de 42 de ani, soț și soție, au ajuns la spital cu traumatisme. Din fericire, toți cei trei pacienți sunt stabili și conștienți.

Conform datelor oficiale, sute de oameni fac accident anual pe E85. Doar în 2021 aproximativ 80 de oameni au murit pe acest ”Drum al Morții”, în timp ce 180 erau rănite. Cel mai recent astfel de accident, la nici 20 de ore de la moartea din Neamț, s-a petrecut în Costești, județul Buzău, pe același drum E85. Aici, doi tineri călare pe o motocicletă, s-au izbit frontal de un TIR și au murit pe loc.

ADVERTISEMENT

“Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între o motocicletă condusă pe direcția Buzău către București de către un șofer în vârstă de 28 de ani, din București și un autocamion care circula din sens opus, la volanul căruia se afla un conducător auto în vârstă de 50 de ani, din București. Accidentul s-a soldat cu decesul șoferului motocicletei și a pasagerei acestuia, o femeie în vârstă de 28 de ani, din București”, au punctat autoritățile din Bacău.

ADVERTISEMENT