News

Momentul în care un biciclist a fost lovit intenționat de o mașină în Corbeanca. Video

20.08.2020 | 14:03
Momentul in care un biciclist a fost lovit intentionat de o masina in Corbeanca Video
ADVERTISEMENT

Un biciclist din Corbeanca (jud. Ilfov) a fost rănit după ce un șofer l-a lovit intenționat. Biciclistul a fost împins într-o mașină parcată și apoi s-a rostogolit până a lovit un cap de pod. Victima incidentului a postat pe Facebook imaginile suprinse de camerele de supraveghere care arată agresiunea deliberată la care a fost supus.

Alex Filip, care este și  pilot de raliu, ieșise pe stradă la o plimbare cu bicicleta prin comunaa Corbeanca.

ADVERTISEMENT

În urma unei șicane cu șoferul unei mașini, acesta din urmă a virat brusc și l-a împins pe biciclist într-o mașină parcată. Incidentul a fost relatat de Alex Filip pe Facebook, împreună cu imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

Șoferul mașinii, dat în  judecată de către biciclist

Ieri am iesit cu bicicleta la antrenamentul de seară și aveam în plan bucla mea clasică de 75 km. Din păcate, am parcurs doar vreo 5 km pentru că șoferul unei mașini a decis la un moment dat să mă tot șicaneze, totul, pe scurt, terminându-se cu faptul c-a frânat brusc și a virat spre mine cu intenția clară de a mă lovi. Ceea ce s-a și întamplat, mașina lui m-a proiectat într-o alta parcată și apoi alte câteva tumbe până într-un cap de pod. Episodul a avut loc aproape de casă, la mine-n comuna Corbeanca”, a scris Alex Filip.

ADVERTISEMENT

Oameni buni, absolut impresionant numărul mare de mesaje, reacții și distribuiri ale postării mele de ieri. Mă înclin! Nu cred să fie ceva care să ma miște mai mult decât solidaritatea colectivă, mi-ați dat multă putere. Am trecut prin clipe de spaimă și atunci când am realizat că voi fi făcut terci între doua mașini, dar și când m-am ridicat de pe jos, iar cu ochiul drept nu mai vedeam nimic. Și toate astea amplificate de responsabilitatea creșterii unui copil de aproape 10 ani. Mulțumesc fiecăruia-n parte pentru mesaje și reacții și am să vă țin la curent cu desfașurarea anchetei și a procesului. Nu, nu-l las! Un astfel de om poate accidenta pe oricine, fără să se gândească vreo secundă la consecințe. Și, din păcate, nu este singurul pe șoselele noastre…Nu cred ca razboindu-ne, șoferi cu biciclisti, pietoni cu șoferi sau șoferi cu motocicliști vom ajunge vreodată la un ‘acord’. Știu șoferi responsabili (mulți au parcurs cu mine cursul de defensive driving), văd motocicliști cu creier sub cască, așa cum vad și bicicliști care înțeleg să respecte regulile de circulație și dacă dau la pedale, nu rezultă că au imunitate la Codul Rutier. Dar, DA, exista și multe uscături și cred cu tărie că tot prin solidaritate putem, ușor-ușor, să-i mai cizelăm puțin. Așa că voi continua campania de responsabilizare pe un ton decent și voi prezenta diferite situații de trafic. Zi faină și, te rog, condu defensiv! Pe fiecare ne așteaptă cineva acasă. Alex. *loc accident – sos. Unirii, sat Tamași, comuna Corbeanca, jud. Ilfov.

Posted by Alex Filip on Wednesday, August 19, 2020

Din fericire, biciclistul a scăpat cu răni ușoare, iar testele făcute la spitalul Elias au arătat că poate fi externat.

Însa leziunile, echipamentul distrus, bicicleta avariată, dar, mai ales, ceea ce se putea întâmpla mă face să-mi crească pulsul și acum la cafea. Sigur, poate trece total neobservat, însă pericolul ne privește pe toti. Pentru unii șoferi, a fi biciclist e semn de inferioritate. Cum adică să opresc în spatele unuia și să-l depașesc abia atunci când am spațiu de 1.5m? Păi ce mă, vă credeți în Elveția?”, a mai scris Alex Filip.

ADVERTISEMENT

Într-o postare ulterioră, acesta a precizat că depune plângere penală împotriva șoferului care l-a lovit.

Am trecut prin clipe de spaimă și atunci când am realizat că voi fi făcut terci între două mașini, dar și când m-am ridicat de pe jos, iar cu ochiul drept nu mai vedeam nimic. Și toate astea amplificate de responsabilitatea creșterii unui copil de aproape 10 ani. Mulțumesc fiecăruia-n parte pentru mesaje și reacții și am să vă țin la curent cu desfășurarea anchetei și a procesului. Nu, nu-l las! Un astfel de om poate accidenta pe oricine, fără să se gândească vreo secundă la consecințe. Și, din păcate, nu este singurul pe șoselele noastre…”, a afirmat Filip.

ADVERTISEMENT