News

Momentul în care un butoi cu azot lichid explodează la festival de știință în Spania a fost filmat. 18 participanți au fost răniți, dintre care 10 sunt copii

18 persoane au fost rănite, dintre care 10 copii, în urma exploziei unui recipient cu azot lichid în timpul unui eveniment științific
01.10.2022 | 21:55
Momentul in care un butoi cu azot lichid explodeaza la festival de stiinta in Spania a fost filmat 18 participanti au fost raniti dintre care 10 sunt copii
Unul dintre copiii răniți este în stare gravă Foto: El Periodico
ADVERTISEMENT

Evenimentul a fost organizat la Casa de la Cultura din Girona, Spania, și își propunea să aducă știința mai aproape de copii.

Un experiment științific ratat a făcut 18 răniți, dintre care 10 copii

Printre răniți se numără zece copii, dintre care unul în stare gravă, doi mai puțin grav și șapte cu răni minore, și opt adulți, dintre care unul în stare mai puțin gravă și șapte cu răni minore.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse din cadrul Departamentului de Sănătate al guvernului catalan, cinci dintre răniți se află la Spitalul Josep Trueta din Girona: o fetiță de cinci ani în stare gravă, doi copii de 10 și 12 ani în stare mai puțin gravă, precum și o femeie de 47 de ani în stare ușoară și un bărbat de 31 de ani în stare mai puțin gravă, care rămâne sub observație la urgențe, relatează TeleCinco.

Alte șapte persoane cu răni ușoare au fost tratate la spitalul Santa Caterina din Salt: două fete de 11 și 13 ani, un băiat de 11 ani, trei femei de 23, 42 și 44 de ani și un bărbat de 52 de ani.

ADVERTISEMENT

La Centrul de Primire a Urgențelor (CUAP) Güell, șase persoane au fost tratate pentru răni și leziuni la nivelul membrelor, toate minore: trei fete de 10, 11 și 12 ani, un băiat de 3 ani și două femei de 22 și 37 de ani.

În plus, alte treisprezece persoane tratate în ultimele două centre de sănătate au fost externate.

ADVERTISEMENT

La eveniment au participat peste 200 de persoane

Explozia a avut loc în jurul orei 19.45, când conducătorul experimentului de popularizare a științei și asistentul său manipulau două recipiente mari de metal, dintre care unul conținea azot lichid și celălalt apă fierbinte.

Acest eveniment educațional, care a îmbinat magia și știința, a avut loc în curtea interioară a Casei de Cultură și Știință și a atras peste 200 de persoane, inclusiv mulți minori.

ADVERTISEMENT

În momentul în care asistentul conducătorului demonstrației științifice manipula tamburul din partea de jos, a avut loc o explozie puternică care a trimis fragmente din aceste recipiente metalice în aer, provocând rănile.

Responsabilul demonstrației a fost dus la secția de poliție Mossos d’Esquadra pentru a fi interogat cu privire la circumstanțele exploziei.

Universitatea din Girona a emis un comunicat în care “regretă accidentul care a avut loc în timpul celei de-a 16-a Nopți a Cercetării”, speră ca răniții “să se recupereze cât mai curând posibil” și “se află în slujba tuturor celor care ar fi putut fi afectați de acest accident”.

ADVERTISEMENT
Tags:
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
EXPLODEAZA PREȚUL la RCA. Veste proastă pentru ȘOFERI de la 1 IULIE
EXPLODEAZA PREȚUL la RCA. Veste proastă pentru ȘOFERI de la 1 IULIE
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României