News

Momentul în care un polițist din Chicago împușcă mortal un băiat de 13 ani. Video

16.04.2021 | 11:11
Momentul in careun politist din Chicago impusca mortal un baiat de 13 ani Video
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă momentul în care un polițist din Chicago împușcă mortal un băiat de 13 ani. Imaginile incidentului petrecut la sfârșitul lunii trecute au fost date publicității chiar de Poliție.

Mai exact, pe data de 29 martie, oamenii legii îl urmăreau pe Adam Toledo, pe o alee. Polițiștii l-au somat să se oprească și să arunce arma pe care o avea în mână.

ADVERTISEMENT

De altfel, în clipul viral în mediul online se observă cum puștanul apucase să arunce un obiect după un gard și să ridice mâinile.

Momentul în care un polițist din Chicago împușcă mortal un copil de 13 ani

Din păcate, focul de armă care a urmat i-a fost fatal. Poliția a precizat că fusese chemată în zonă după ce au fost auzite mai multe împușcături.

ADVERTISEMENT

Imaginile de acum au apărut pe fondul tensiunilor reînviate de un nou incident, petrecut la finalul săptămânii trecute, în care un bărbat negru a fost împușcat mortal de poliție în timpul unei opriri în trafic, Minneapolis.

De precizat că edilul din Chicago, Lori Lightfoot a susținut o conferință de presă în care a ținut să precizeze că filmările sunt prea dure și chinuitoare pentru a le viziona. Acesta le-a cerut oamenilor să rămână calmi.

ADVERTISEMENT

“Trăim într-un oraș care este traumatizat de o lungă istorie de violență a poliției și de conduită necorespunzătoare.

Deși nu avem suficiente informații pentru a fi judecători pentru această situație este cu siguranță de înțeles de ce atât de mulți dintre rezidenții noștri se simt indignați și îndurerați”, a spus primarul.

ADVERTISEMENT

“Am auzit în presă că sunt organizate mai multe proteste astăzi și, deși nu avem cunoștințe directe despre astfel de evenimente, ne rugăm ca, de dragul orașului nostru, oamenii să rămână pașnici să onoreze memoria lui Adam”, au spus și membrii familiei Toledo

De remarcat că polițistul care a tras focul de armă fatal nu a fost acuzat oficial de săvârșirea unei infracțiuni. Se urmărește acum dacă acesta era sau nu îndreptățit să folosească forța.

ADVERTISEMENT
Tags: