Life

Moneda banală din România care a ajuns să se vândă cu 50.000 de euro. Dacă o ai și tu în casă te îmbogățești peste noapte

Moneda unică pentru țara noastră, scoasă la vânzare cu suma de 50.000 de euro. Îți poate aduce un venit generos dacă o ai.
31.05.2024 | 18:39
Moneda banala din Romania care a ajuns sa se vanda cu 50000 de euro Daca o ai si tu in casa te imbogatesti peste noapte
Moneda unică pentru țara noastră, scoasă la vânzare cu suma de 50.000 de euro. Îți poate aduce un venit generos dacă o ai. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Moneda banală din România care a ajuns să se vândă cu 50.000 de euro. Dacă o ai și tu în casă te îmbogățești peste noapte. Valorează cât o garsonieră în Capitală sau un apartament în alte orașe mai mici.

Moneda unică pentru țara noastră, scoasă la vânzare cu suma de 50.000 de euro. Îți poate aduce un venit generos dacă o ai

Moneda unică pentru țara noastră, scoasă la vânzare cu suma de 50.000 de euro. Îți poate aduce un venit generos dacă o ai. Cu siguranță colecționarii din întreaga lume o doresc pentru portofoliile lor. Are chipul unui domnitor cunoscut.

ADVERTISEMENT

Un anunț de pe OLX arată că moneda de 50 de lei din anul 1991 se numără printre cele mai rare. Aceasta a fost pusă în circulaţie pe 9 septembrie 1991, însă câțiva ani mai târziu nu a mai avut putere circulatorie. Acest lucru s-a întâmplat începând cu data de 1 iulie 2003.

Specialiștii în domeniu transmit că valoarea nominală a monedelor emise în 1991 şi 1992 este scrisă cu cifre groase. După 1992 au început să fie bătute monede cu valoarea nominală scrisă cu cifre mult mai subţiri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cifra 9 din scrierea anului emisiei diferă. Ambele variante au fost bătute numai în anul 1992, motiv pentru care cele din 1991 au o valoare atât de mare pe piață. Poate fi achiziționată cu costul unei garsoniere.

„Moneda prezintă eroare de batere. Doar pentru cei interesați și pasionați de colecție. Nu deranjați vă rog cu mesaje inutile dacă nu sunteți interesați”, este postarea de pe site-ul de vânzări.

ADVERTISEMENT
Moneda de 50 de lei din anul 1991
Moneda de 50 de lei din anul 1991. Sursa foto: olx.ro. Colaj: Fanatik

Moneda care are chipul lui Alexandru Ioan Cuza

Acesta nu este singurul anunț legat de moneda unică din anul 1991, cu valoarea de 50 de lei și cu chipul lui Alexandru Ioan Cuza. Pasionații de astfel de monede știu faptul că are un diametru de 26 mm și o greutate de 5,9 grame.

În plus, moneda de 50 de lei este confecționată din oţel placat cu alamă și are marginea netedă. Totodată, de pe ea nu lipsesc două ramuri de laur şi anul 1991. Efigia principelui Cuza nu apare doar pe moneda de circulaţie de 50 lei din 1991, ci și din alte perioade.

ADVERTISEMENT

Mai exact, apare pe mai multe monede omagiale, cum ar fi cea de 500 de lei din anul 2004, dedicată împlinirii a 140 de ani de la înfiinţarea Universităţii Bucureşti sau pe cea de 500 lei aur din anul 2009, realizată la împlinirea a 150 de ani de la Unirea Principatelor de la 1859.

Chipul lui Alexandru Ioan Cuza apare și pe moneda de 10 lei din 2009, dedicată împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Oficiului de Statistică, dar şi pe setul de monede de 1 leu, 5 lei şi 100 lei din 2009, care a apărut la 150 de ani de la înfiinţarea Statului Major General al Armatei Române.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”