Life

Moneda banală pe care un român o vinde cu peste 3.000 de euro. Poate o ai și tu în casă, dar nu știi cât de specială e

O monedă banală se vinde cu peste 3.000 de euro. Poate și tu o ai în casă, dar nu ai știut până acum cât de specială este, de fapt.
08.06.2023 | 19:00
Moneda banala pe care un roman o vinde cu peste 3000 de euro Poate o ai si tu in casa dar nu stii cat de speciala e
Moneda pe care mulți români o au în casă și care vă poate îmbogăți Sursa Olx
ADVERTISEMENT

Știai că o monedă banală se vinde cu sume enorme? Colecționarii au o pasiune: să colecționeze piese rare și valoroase. Astfel, aceștia sunt dispuși să ofere și sume exorbitante pentru a deține încă o piesă “de rezistență”.

Moneda de un euro pe care o au unii români a ajuns să coste 3.000 de euro

Fie că este vorba de pasiuni mai scumpe precum autoturismele de lux sau obiectele de artă, ori de obiecte ceva mai accesibile precum magneți de frigider sau suveniruri, colecționarii vor să aibă piese cât mai diverse. Tocmai din acest motiv anumite obiecte se vând cu prețuri exorbitante. Iată cu cât se vinde o monedă de un euro pe internet.

ADVERTISEMENT

Cum ar fi să poți să primești 3000 de euro pe o monedă de un euro? Ar fi un deal bun, de 2999 euro, am putea spune. Banii vechi sunt din ce în ce mai valoroși, iar cei care dețin astfel de monede le vând cu sume exorbitante.

Spre exemplu, un utilizator anonim a postat un anunț prin care anunță că vinde o monedă de un euro. Bărbatul a scos la vânzare moneda pe suma de 16.367 de lei adică echivalentul a peste 3.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Persoana care a publicat anunțul a postat, de asemenea și fotografii cu moneda în detaliu. I-a evidențiat autenticiatea și starea în care se afla. Moneda care datează din anul 2008 era într-o stare foarte bună, fiind mențiuntă așa cum trebuie. Bineînțeles că postarea a a fost adresată colecționarilor.

„Vând monedă de 1 euro 2008. Este o monedă destul de rară pentru cunoscători. Predare personală în Popești Leordeni”, se arată în anunțul postat pe OLX.ro

ADVERTISEMENT

Ce alte monede se mai vând foarte scump de către români

În ultima perioadă au apărut din ce în ce mai mulți colecționari de astfel de piese rare, care odinioară erau la orice colț. Deși unii ar putea spune că aceste piese nu mai au valoare, și este nefiresc să dai atâția bani pe o monedă, pasionații nu sunt de aceeași părere. Există mulți pasionați care sunt dispuși să investească o avere în obiecte antice și rare.

De exemplu, banala moneda de 1000 de lei cu Mihai Viteazu ajunge la suma de 300 de lei. Înainte de a fi scoasa de pe piata ajunsese sa nu mai aiba nicio valoare. Acum această monedă, care se afla veșnic în casele tuturor românilor, se vinde pe site-urile de licitatii cu sume cuprinse între 100-200 de lei.

ADVERTISEMENT

Aceasta moneda a fost pusa in circulatie pe 1 decembrie 1991. Valoarea nominala a monedelor emise in 1991 si 1992 este scrisa cu cifre groase. Incepand din 1992 au fost batute monede cu valoarea nominala scrisa cu cifre subtiri.

Care a fost cea mai scumpă monedă din lume. O aveau unii români

BNR deţine 198 de monede de acest tip. Ele au fost descoperite în anul 1996, în judeţul Hunedoara. Muzeul băncii centrale deține și emisiuni monetare din perioada medievală.

Sunt monede puse în circulație de domnitorii Ţării Româneşti şi ai Moldovei. Colecţia BNR este completată cu monede ale Imperiului Romano-German și ale Imperiului Habsburgic.

De asemenea, nu lipsesc monedele din perioada Imperiului Otoman, a Poloniei, a Ungariei, a Veneţiei, Rusiei şi a Hoardei de Aur. În ceea ce privește una dintre cele mai scumpe monede din lume, în prim-plan apare o monedă americană din aur, de colecţie. Aceasta a fost vândută cu 18,87 de milioane de dolari. Asta s-a întâmplat în cadrul unei sesiuni organizate de casa de licitaţii Sotheby’s, la New York în 2021. La acea vreme, a fost un record în domeniul vânzării monedelor la licitații.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink