Life

Moneda care valorează o avere. Dacă o ai acasă, te-ai îmbogățit

O monedă îți poate aduce bani frumoși. Caut-o prin casă să vezi dacă o găsești pentru că îți poate aduce o avere considerabilă.
06.03.2024 | 08:24
Moneda care valoreaza o avere Daca o ai acasa teai imbogatit
O monedă îți poate aduce bani frumoși. Caut-o prin casă să vezi dacă o găsești pentru că îți poate aduce o avere considerabilă. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Moneda care valorează o avere. Dacă o ai acasă, te-ai îmbogățit. Colecționarii au dezvăluit ce este special la aceasta, dar și care este prețul cu care se achiziționează în momentul de față. Aceasta este una destul de rară.

O monedă îți poate aduce bani frumoși. Caut-o prin casă să vezi dacă o găsești pentru că îți poate aduce o avere considerabilă

O monedă îți poate aduce bani frumoși. Caut-o prin casă să vezi dacă o găsești pentru că îți poate aduce o avere considerabilă. Potrivit click.ro, este vorba de cea de 50 de lei din anul 1992 care se vinde cu o sumă uriașă.

ADVERTISEMENT

Sursa menționată mai arată că prețul pe care îl poate lua o persoană care are o astfel de monedă printre lucrurile vechi este 100.000 de lei. Costul este atât de ridicat pentru că este rară, specială și făcută din aur.

Această monedă se numără printre cele mai populare și mai căutate de colecționarii din țară și nu numai. Specialiștii susțin că, în general, are o dublă înnobilare cu aur pur și rodiu selecționat, precum și blister elegant cu hologramă numerotată.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori se oferă și un certificat de autenticitate. Celebra monedă circulată de 50 lei Alexandru Ioan Cuza este, de asemenea, una din cele mai apreciate și căutate de colecționarii din întreaga lume.

Cum arată moneda de 50 de lei Alexandru Ioan Cuza

Moneda de 50 de lei Alexandru Ioan Cuza prezintă pe aversul său valoarea nominală, două ramuri de laur și anul 1991. De asemenea, reversul are inscripția ROMANIA, în stânga şi în dreapta câte şapte perle.

ADVERTISEMENT

Nu lipsesc de pe ea denumirea domnitorului care a făcut Mica Unire din țara noastră în anul 1859, la data de 24 ianuarie, cât şi bustul domnitorului spre stânga. Totodată, specialiștii mai arată că pe umărul stâng sunt iniţialele lui Vasile Gabor, gravorul monedei.

Mai mult decât atât, aceștia transmit că s-a folosit rodiu pentru confecționarea monedei atât de căutate de oameni în ziua de azi. S-a ales acest metal pentru că oferă o strălucire intensă motivului tematic principal al monedei.

ADVERTISEMENT

Această monedă unicat se mai găsește rar în rândul celor pasionați și nu este de mirare că valoarea sa este una atât de mare. Cu toate acestea colecționarii pot scoate și mai puțini bani din buzunar dacă o achiziționează de la Casa de Monede România.

ADVERTISEMENT