Moneda din România care valorează cât un apartament. Nu e deloc veche, circula în 1994 și acum se vinde cu sute de mii de lei. Site-urile de specialitate de pe teritoriul nostru sunt pline de anunțuri cu această monedă specială.
Moneda românească care este echivalentă cu un apartament. A circulat în anul 1994, iar acum valorează sute de mii de lei. Colecționarii din România evaluează această monedă la o sumă colosală cu toate că nu este foarte veche.
Cele care nu au fost curățate niciodată cu niciun fel de substanță și care sunt în stare bună valorează chiar și 100.000 de euro. Mai exact, aceasta are chipul unui domnitor care a însemnat foarte mult în istoria țării noastre.
Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național România, este reprezentat pe una dintre fețele monedei de 50 de lei, care se vinde cu 470.000 de lei, conform publicației click.ro.
În prezent, este una dintre cele mai căutate pentru că are o valoare foarte mare. Cei care o au în casă, cu siguranță, se vor îmbogăți pentru că își pot lua cu acești bani cu apartament cu două camere în Capitală sau chiar cu 3, în funcție de zona aleasă.
În România au circulat de-a lungul vremurilor foarte multe monede și bancnote, cea mai scumpă fiind una care îl reprezintă pe unul dintre regii țării noastre. Moneda are o valoare nominală de numai 20 de lei.
Aceasta este considerată a fi „polul lui Carol I”, fiind emisă în anul 1868. Carol I a fost regele sub care România şi-a dobândit Independenţa, a câştigat Dobrogea şi Cadrilaterul. Banca Națională a României transmite că la vremea respectivă purta efigia domnitorului român.
Moneda de 20 de lei avea o greutate de aproximativ 6,45 de grame. Era confecționată din aur, în proporție de 90%. În plus, în compoziția sa există și cupru, 10%. Au fost emise maxime 200 de exemplare de felul acesta.
Are o valoare istorică uriașă pentru că prefigura independența țării noastre, câștigată formal în 1877. Din păcate, moneda nu a ajuns să fie pusă în circulație pentru că a fost trimisă spre topitoriile turcești. Cu toate acestea câteva exemplare au supraviețuit.