Life

Moneda rară care se vinde pentru o sumă uluitoare. Valorează cât o garsonieră, iar cine o are poate să se îmbogățească peste noapte

Moneda rară care se vinde pentru o sumă uluitoare. Costă cât o garsonieră și te poate îmbogăți peste noapte. Este foarte valoroasă.
28.06.2024 | 20:03
Moneda rara care se vinde pentru o suma uluitoare Valoreaza cat o garsoniera iar cine o are poate sa se imbogateasca peste noapte
Moneda care se vinde la un preț uriaș. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Moneda rară care se vinde pentru o sumă uluitoare pe o platformă de specialitate. Aceasta valorează cât o garsonieră. Cei care o au în casă se pot îmbogăți rapid.

Moneda rară care se vinde pentru o sumă uluitoare. Costă cât o garsonieră

Nu este un lucru nou faptul că multe monede sau bancnote vechi ajung să fie vândute pentru sume ireale. În timp ce unele costă câteva sute de lei, altele ajung să coste cât o mașină sau chiar cât o garsonieră.

ADVERTISEMENT

Cele mai căutate monede sau bancnote sunt cele vechi, de zeci de ani. De asemenea, bancnota de 2.000 de lei, cu Eclipsa de Soare din 1997, se vinde contra unor sume mari, care pot depăși 2.000 de lei.

Colecționarii de astfel de obiecte pot face bani frumoși dacă aleg să le vândă pe platformele de specialitate. Sunt mulți colecționari dornici să dețină anumite monede, iar aceștia sunt dispuși să plătească bani frumoși.

ADVERTISEMENT

Recent, un utilizator a postat, pe platforma OLX, un anunț pentru o monedă foarte rară și prețioasă, în același timp. Nu oricine o poate cumpăra, întrucât suma cerută de proprietarul monedei este una foarte mare.

Mai exact, este vorba despre o monedă cu Biserica Sfântul Silvestru. Potrivit anunțului de pe platformă, aceasta se vinde cu suma de 20.000 de euro, ceea ce înseamnă 99.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Cei care dețin această monedă se pot îmbogăți rapid, întrucât este foarte rară și are o valoare importantă pentru colecționari. Persoana care a postat anunțul a spus că moneda este într-o stare bună.

În plus, utilizatorul a mai precizat că anunțul se adresează strict colecționarilor. Acesta nu este dispus să negocieze prețul pentru obiectul rar.

ADVERTISEMENT

Această monedă valorează cât o garsonieră, care costă în jur de 20.000 de euro sau chiar mai puțin în anumite orașe din România.

De altfel, sunt și apartamente pe care proprietarii le vând la prețuri mult mai mici în unele orașe, cum ar fi Vulcan, din județul Hunedoara, sau Moldova Nouă, din județul Caraș-Severin, unde se găsesc locuințe sub 10.000 de euro, în stare bună.

Moneda Biserica Sfântul Silvestru
Moneda pe care un român o vinde cu 20.000 de euro. Sursa foto: biserica-sfantul-silvestru.ro

De ce această monedă este atât de specială

Moneda se vinde cu un preț uriaș deoarece nu este una oarecare. Are o valoare cu totul specială, fiind cu Biserica Sfântul Silvestru din București. În acest lpcaș de cult, pe 3 noiembrie 2002. a avut loc ceremonia înmânării unui dar important, primit din partea bisericii Romano-Catolice.

Este vorba despre părticele din moaștele Sfântului Silvestru, care sunt păstrate în biserica parohiei care îi poartă numele la Roma. Acesta reprezintă “un semn deosebit de comuniune şi fraternitate” între Biserica Catolică şi Biserica Ortodoxă Română, potrivit site-ului Bisericii Sfântul Silvestru.

Moaștele au fost închise într-un medalion încrustat într-o cruce aurită și au fost oferite patriarhului de atunci, Teoctist, în Bazilica patriarhală San Giovanni in Laterano, de către Cardinalul Camillo Ruini, Episcopul Vicar al Diecezei de Roma.

ADVERTISEMENT
Tags: