News

Moneda virtuală care vrea să ajungă la toată populația lumii. Cum poți să primești și tu partea ta din acest proiect ambițios

Worldcoin este moneda virtuală care va ajunge la toată populația lumii, sau cel puțin așa se laudă creatorii proiectului.
24.10.2021 | 09:24
Moneda virtuala care vrea sa ajunga la toata populatia lumii Cum poti sa primesti si tu partea ta din acest proiect ambitios
Moneda virtuală care vrea să ajungă la toată populația lumii. Cum poți să primești și tu partea ta din acest proeict ambițios. Sursa foto: Worldcoin.
ADVERTISEMENT

Worldcoin este cel mai nou proiect de monedă virtuală, care ar urma să ajungă la fiecare om din lume.

Noua monedă a reușit să strângă finanțări de 25 de milioane de dolari, la o evaluare de un miliard de dolari.

ADVERTISEMENT

Acest proiect se bazează pe un dispozitiv hardware nou, cunoscut ca Orb. Compania a dezvăluit acest sistem, dar și date care sugerează că un miliard de oameni s-ar putea alătura proiectului în următorii doi ani.

Alex Blania, Sam Altman și Max Novendstern sunt creatorii Worldcoin, care ar urma să devină o monedă digitală globală, distribuită uniform și folosită de cât mai mulți oameni cu putință.

ADVERTISEMENT

Pentru a convinge cât mai mulți oameni să se alăture acestui demers, proiectul permite oricui să beneficieze, gratuit, de această monedă.

Desigur, o monedă virtuală adoptată la nivel mondial poate deschide oportunități economice pentru miliarde de oameni, însă tehnologia criptomonedelor este încă la început. A ajuns abia la 3% din populația planetei.

ADVERTISEMENT

Cum funcționează dispozitivele Orb

Utilizatorii care doresc să obțină partea lor gratuită de monedă trebuie să folosească unul dintre miile de Orb din lume, ce vor fi operate de antreprenori independenți din întreaga lume.

Orb este un dispozitiv hardware sigur ce surprinde o imagine a ochiului unui utilizator, pentru a determina dacă acesta este o persoană reală și dacă și-a câștigat deja partea de monedă gratuită.

ADVERTISEMENT

Imaginea ochiului este transformată într-un cod numeric, ceea ce înseamnă că fotografia originală nu trebuie să fie stocată sau încărcată pe vreun server. Codul numeric nici nu este legat de portofelul unui utilizator sau de tranzacțiile sale, astfel că este sporită confidențialitatea.

În plus, utilizatorii care vor să ia parte la rețeaua Worldcoin fără să își scaneze ochiul cu un Orb o vor putea face, însă nu vor primi partea lor de monedă virtuală.

Mai bine de 100.000 de oameni din întreaga lume s-au alăturat de ja proiectului. Având în vedere rata adoptării din prezent și estimările de livrare a dispozitivelor Orb, Worldcoin ar putea deveni mai populară decât celelalte monede virtuale de pe piață în primul an de la lansare.

În doi ani, un miliard de oameni ar putea folosi această monedă virtuală.

Sunt deja 25 de antreprenori independenți sau operatori Orb ce testează mai bine de 30 de dispozitive în 12 țări din patru continente. În următoarele luni, proiectul va lua amploare, iar în planul ideal, cam 4.000 de Orb ar trebui să fie distribuite lunar. În medie, fiecare operator al dispozitivului a înscris 700 de persoane pe săptămână.

Worldcoin vrea să ajungă la toată populația lumii, într-un scenariu ideal

Pentru a se a asigura că Worldcoin este o monedă incluzivă și utilă pentru toată lumea, echipa lucrează și la o aplicație de tip portofel, pe care toată lumea să o înțeleagă și să o poată folosi cu ușurință.

Această aplicație portofel va permite utilizatorilor să participe în plățile peer-to-peer realizate prin ecosistemul Ethereum, dar le va permite și să învețe despre proiect și despre alte monede virtuale.

Worldcoin se lansează cu un protocol propriu construit peste cel de monedă virtuală Ethereum, ce operează ca strat 2.

Astfel, vor fi îmbunătățite sistemele tranzacționale și eficiența energetică în comparație cu Ethereum. Protocolul Worldcoin va fi fără permisiuni și va fi operat de validatori independenți.

În Worldcoin au investit deja o mulțime de companii, precum iconfirmation, Blockchange, Coinbase Ventures, CoinFund, Day One Ventures, Fifty Years, Hypershpere, Three Arrows Capital și altele.

De asemenea, sunt și investitori de tip angel care au contribuit la Worldcoin, precum Reid Hoffman, cofondator LinkedIn.

Worldcoin va folosi capitalul adunat în cadrul celei mai recente runde de finanțare pentru a spori distribuția de Orb și de a construi echipa, pe măsură ce se pregătește de o lansare globală. Compania are, în prezent, 70 de angajați.

Compania a fost întrebată și care este avantajul în fața giganților lumii crypto, Bitcoin și Ethereum. Worldcoin spune că un utilizator nu trebuie să facă nicio achiziție și nici nu trebuie să treacă printr-un amplu proces de înregistrare, arată venturebeat.com.

În plus, prin oferirea de monede gratuite, poate trece peste mai multe etape din faza timpurie a unei criptomonede.

Rămâne de văzut cât de bine va prinde la public acest proiect și dacă, într-un final, Worldcoin va ajunge la toată lumea.

ADVERTISEMENT