News

Monica Anisie a făcut anunţul. Bacalaureatul și Evaluarea Națională nu se vor anula

26.05.2020 | 23:21
Monica Anisie a facut anuntul Bacalaureatul si Evaluarea Nationala nu se vor anula
ADVERTISEMENT

Monica Anisie îi liniștește pe toți cei care se tem că Bacalaureatul și Evaluarea Națională vor fi anulate în acest an. Ministrul Educației dă asigurări că nu s-a pus această problemă nici măcar la „nivel teoretic”.

Monica Anisie promite că examene naționale nu se vor anula din cauza pandemiei de coronavirus

Ministrul Educației dă asigurări că toate examenelese vor desfășura în condiții optime, cu toate că momentan există mai multe necunoscute în modul de organizare al examenelor.

ADVERTISEMENT

”Nu există nici măcar teoretic varianta anulării examenelor, cum de altfel nu a existat vreodată o intenție de inghețare a anului școlar. La momentul acesta, nu există niciun motiv să ne gândim la așa ceva. Ministerul Educației Naționale pregătește, împreună cu Ministerul Sănătății, procedurile specifice pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor, pe bazxa ordinului comun care a fost deja emis.

Metodologiile sunt aprobate și publicate în Monitorul Oficial. Inspectoratele Școlare Județene și conducerile unităților de învățământ se pregătesc pentru redeschiderea școlilor. Inspectoratele colaborează cu Direcțiile de Sănătate Publică, pentru ca în fiecare unitate de învățământ să exiiste câte un cadru medical care va asigura permanența și triajul epidemiologic. Foarte multe unități de învățământ sunt deja pregătite și au luat măsurile necesare.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educației și Cercetării se află în plină procedură de achiziție a măștilor. Am reluat procedura, în așa fel încât să fie totul pregătit la timp. Copiii trebuie să respecte măsurile de prevenție”, a punctat Anisie, conform educatieprivata.ro.

Organizațiile de elevi și profesori au cerut oficial să nu se anuleze examenele

Zece organizații importante de elevi, profesori, studenți, părinți alături de Asociația Salvați Copiii au transmis un „apel comun” pentru susținerea examenelor naționale.

ADVERTISEMENT

Sub titlul „Susținerea examenelor naționale este o necesitate pentru asigurarea viitorului elevilor din România”, cele zece organizații îi cer ministrului Monica Anisie să nu anuleze Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Anularea examenului de Bacalaureat este o măsură fără precedent, care ar presupune acordarea diplomelor de Bacalaureat pentru toți elevii, absolvenți ai ciclului liceal, care au media generală din anii de studiu mai mare decât 6. Așadar, având în vedere argumentele menționate mai sus, în momentul de față nu există posibilitatea ierarhizării elevilor în baza acestor medii”, au notat semnatarii petiției oficiale.

ADVERTISEMENT

„De asemenea, această măsură ar fi discriminatorie față de toți deținătorii unei diplome de Bacalaureat care au susținut acest examen în perioada 2011-2019, inclusiv”, au mai punctat organizațiile elevilor.

ADVERTISEMENT