News

Monica Anisie anunță ce se întâmplă cu elevii care nu pot învăța online

23.09.2020 | 20:52
Monica Anisie anunta ce se intampla cu elevii care nu pot invata online
ADVERTISEMENT

Ministrul Monica Anisie a anunțat că în perioada 25-29 septembrie cursurile vor fi suspendate în toate școlile din România unde vor fi secții de votare.

Cu toate acestea, orice suspendare a orelor va presupune continuare învățării online, însă vor exista câteva excepții.

ADVERTISEMENT

“Orice suspendare a cursurilor va presupune continuarea învățării în sistem online”, a anunțat Monica Anisie.

Monica Anisie a anunțat că elevii care nu pot învăța online vor fi ajutați de școală

Din păcate, așa cum era de așteptat, nu toate școlile din România își permit să treacă la sistemul online de învățământ, însă Anisie are o soluție pentru acest gen de situații.

ADVERTISEMENT

Dacă nu există posibilitatea realizării cursurilor online, dacă un copil nu are un dispozitiv la care să se conecteze pentru orele online, atunci profesorii trebuie să ofere resursele educaționale necesare pentru continuarea învățării, cum sunt fișele de lucru sau alte tipuri de resurse”, a explicat Monica Anisie, pentru Edupedu.ro.

„De acum înainte, orice suspendare a cursurilor va presupune continuarea învățării în sistem online”, a adăugat pentru Edupedu.ro ministrul Educației.

ADVERTISEMENT

Sindicaliștii din învățământ anunță, însă, că există aproape 1 milion de copii din România care nu au condiții de a învăța online. „La nivelul fiecărei unități de învățământ se vor asigura resursele necesare astfel încât activitățile didactice să continue în această perioadă de suspendare. Dacă nu există posibilitatea realizării cursurilor online, dacă un copil nu are un dispozitiv la care să se conecteze pentru orele online, atunci profesorii trebuie să ofere resursele educaționale necesare pentru continuarea învățării, cum sunt fișele de lucru sau alte tipuri de resurse”, a completat Anisie, găsind „soluția” pentru problema mai sus meționată.

Așadar, problema nu mai este a ministerului ci a școlii care trebuie să-l „doteze” pe elev cu tablete sau orice alte mijloace tehnice care să-i permite să învețe online. În condițiile în care există sate din România unde nu există semnal pentru internet, rămâne de văzut în ce condiții se vor implementa soluțiile lui Anisie.

ADVERTISEMENT

146 de școli din București vor continua învățământul clasic

Așa cum a menționat ministrul Anisie, doar școlile unde vor fi amplasate urne de vot se vor închide, așadar în București 146 de școli vor continua învățământul clasic.

„În Municipiul Bucureşti, în 146 unităţi de învăţământ (36 unităţi în sectorul 1, 31 unităţi în sectorul 2, 27 unităţi în sectorul 3, 25 unităţi în sectorul 4, 23 unităţi în sectorul 5 şi 4 unităţi în sectorul 6) nu sunt organizate secţii de votare şi continuă activitatea didactică potrivit scenariului aprobat de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă”, a transmis, miercuri, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, conform News.ro.

În rest, toate școlile din România transformate în secții de votare vor fi închise în perioada 25-29 septembrie, pentru a permite buna desfășurare a alegerilor locale, care implică și dezinfectarea școlilor.

ADVERTISEMENT