ADVERTISEMENT
News

Monica Anisie, despre elevii care își pot da masca jos la ore. Cine va avea ultimul cuvânt de spus

Autor: Ana Mirea | 10.09.2020 | 20:47
Monica Anisie, despre elevii care își pot da masca jos la ore. Cine va avea ultimul cuvânt de spus
Monica Anisie crede că profesorii vor trebui să decidă în ce condiții elevii pot să-și dea jos masca.Foto: Hepta

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut o scurtă declarație, după discuția oficială la care a participat, despre măsurile care se vor lua pentru începutul școlii.

ADVERTISEMENT

Ministrul nu a fost foarte clar în explicații, atunci când a fost întrebat ce se întâmplă în cazul în care un copil vrea să își dea jos masca.

Monica Anisie crede că profesorul trebuie să fie cel care decide dacă elevul își da masca jos sau nu și unde o face.

ADVERTISEMENT

Monica Anisie crede că profesorul ar trebui să decidă dacă elevii își pot da masca jos

„Această situație este particulară și fiecare cadru didactic care va fi în sala de curs trebuie să ia o decizie la momentul respectiv. Acel copil poate să meargă afară, în spațiul curții, să își scoată masca sau profesorul decide cum anume…daca un copil nu mai poate să o scoată”, a precizat ministrul Anisie.

„Cred că trebuie un efort cumulat, implicarea cadrelor didactice, pentru ca școala va începe. Singur nu va fi aceeași școală pe care o știm. Aceste măsuri sunt extrem de importante pentru siguranța copiilor. Copiii să știti că pot fi foarte înțelegători și am convingerea că atât cadrele didactice și parinții îi pot îndruma să accepte aceste măsuri pentru siguranța lor”, a precizat un oficial din ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Amintim faptul că Ministrul a declarat că în 6116 de unităţi de învăţământ se aplică scenariul verde, 2711 scenariul galben şi 101 unităţi de învățământ cu scenariul roşu, la acest moment. Sunt date preliminare, lipsesc de la București de la Bihor, de la Brăila, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Mehedinți, Maramureș, Prahova, Satu Mare, Suceava și Teleorman restul județelor au decis deja și sunt deja unitățile.

Care sunt cele 3 scenarii

Scenariul 1, sau scenariul verde, e acel scenariu în care preșcolarii și elevii vor participa în mod normal la școală, însă vor fi nevoiți să respecte toate normele de protecție impuse de autorități și transmise de conducerea școlii.

ADVERTISEMENT

Scenariul 2, sau scenariul galben, implică participarea la școală a elevilor din clasele a 8-a și a 12-a, dar și a celorlalți elevi din alte clase, prin rotație. Așadar, în funcție de cum va stabili conducerea școlii respective, elevii vor sta acasă o perioadă de timp, după care vor face schimbul cu ceilalți colegi care au fost la școală.

Scenariul 3, sau scenariul roșu, prevede ca toată lumea să stea acasă și să învețe on-line. Acest scenariu este cel care dă mari bătăi de cap elevilor și profesorilor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!