News

Monica Anisie, înainte de Evaluarea Națională: ”Toate centrele sunt pregătite”. Când se deschid grădinițele

15.06.2020 | 08:57
Monica Anisie inainte de Evaluarea Nationala Toate centrele sunt pregatite Cand se deschid gradinitele
Surpriză în programa școlară! Ce materie ar putea fi inclusă pe lista de studiu a elevilor
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Monica Anisie, îi asigură pe elevii și profesiorii implicați în examenul de Evaluare Națională din acest an că toate centrele din țară sunt pregătite pentru probele din aceste zile.

De asemenea, în contextul pandemiei de coronavirus, ministrul spune că s-au luat toate măsurile de siguranță prevăzute de specialiștii din Ministerul Sănătății. ”Școlile sunt pregătite. Toate centrele sunt pregătite. S-au luat toate măsurile de siguranță.

ADVERTISEMENT

Vreau să le mulțumesc tuturor unităților școlare care s-au pregătit pentru astăzi (n.r. luni), când va avea loc proba de Limba și Literatura Română Anul acesta, Evaluarea Națională se va desfășura în două etape: cea din prezent și cea din 29 iunie va fi una specială care se va desfășura pentru acei copii care sunt bolnavi și pentru cei care au avut peste 37.3 grade”

Monica Anisie dă asigurări înainte de Evaluarea Națională: ”Toate centrele sunt pregătite”

Întrebată despre gradul de dificultate al examenului de Evaluare Națională din acest an, ministrul s-a rezumat la a spune că, pentru probele din 2020 au fost eliminate conținuturile din programa semestrului II, atât pentru clasele a VIII-a, cât și pentru a XII-a.

ADVERTISEMENT

”Nu putem vorbi acum despre gradul de dificultate. Anul acesta, din programa pentru cele două examene finale au fost eliminate conținuturile pentru sem. II din clasa a VIII-a și a XII-a”, a spus Anisie la Digi24.

Grădinițele private se pot deschide după publicarea normelor metodologice

Deocamdată, creșele și grădinițele rămân închise, a anunțat, ministrul Educației, Monica Anisie. Oficialul guvernului le dă astfel o veste proastă părinților care abia așteptau redeschiderea acestor unități, mai ales că mulți nu au cu cine să-i lase pe cei mici.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește redeschiderea acestor centre, Anisie spune că acest lucru se va face doar în momentul în care există normele de aplicare. Luni, ministrul a specificat și când se va întâmpla acest lucru.

”Suntem 3 ministere implicate în elaborarea normelor: Ministerul Educației a realizat partea în care sunt menționate activitățile pe care trebuie să le desfășoare în cadrul unităților, urmând ca Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii să completeze cu elementele specifice.

ADVERTISEMENT

Luni vor fi gata normale metodologice privind. Cu siguranță, după ce normele metodologice vor fi publicate în Monitorul Oficial, grădinițele și creșele private pot fi redeschise”, a mai spus Anisie.

ADVERTISEMENT