News

Monica Anisie promite 60.000 de laptopuri pentru învățământ online. Când ajung cele 200.000 de tablete

23.10.2020 | 20:57
Monica Anisie promite 60.000 de laptopuri pentru învățământ online. Când ajung cele 200.000 de tablete
Monica Anisie promite 60.000 laptopuri
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a livrat doar 26.000 de tablete din totalul de 250.000 promise pentru toți elevii nevoiași din România.

Cu toate acestea, ministrul Monica Anisie anunță că tabletele vor fi livrate până în luna decembrie.

Mai mult, peste 60.000 de laptopuri vor ajunge în posesia școlilor din România pentru a-i ajuta pe elevi și pe profesori să învețe online.

ADVERTISEMENT

Monica Anisie promite 60.000 de laptopuri pentru elevi

Mai avem două loturi pentru care se licitează, referitor la tablete. Avem prevăzut și pentru București și pentru celelalte județe, necesarul pentru care inspectoratele școlare l-au primit.

Noi am întrebat câți copii nu mai au echipament electronic propriu. Putem spune că am făcut achiziția.

ADVERTISEMENT

Au ajuns 26.000 de tablete la momentul acesta. Nu s-au gândit nici inspectorii la început că ar trebui un necesar mai mare. Era o situație cu care nu ne-am confruntat.

Bineînțeles că vor primi tablete și ceilalți copii. Prin Ordonanță de Urgență au fost alocați bani pentru a fi achiziționate dispozitive electronice.

ADVERTISEMENT

Trebuie să vă spun că Ministerul Educației desfășoară procedura de achiziție pentru laptopuri prin Proiectul Roz, suntem deja la perioada de evaluare a eforturilor, vorbim despre peste 60.000 de laptopuri, le vom distribui acelor licee.

Când am preluat acest mandat nimeni nu s-ar fi gândit că ajungem să învățăm online. Nu ministerul Educației răspunde de acest aspect, ne apucăm de metodologie. Trebuie să ne preocupe însă și acest lucru. De aceea am încercat toate posibilitățile să continue învățarea. Le putem avea până în decembrie”, a epxlicat Monica Anisie, în direct la Pro TV.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri