ADVERTISEMENT
News

Monica Anisie vrea un proiect de lege care să pedepsească ”fake news-ul”: ”Este epidemie”

Autor: Robert Cristea | 21.10.2020 | 14:33
Monica Anisie vrea un proiect de lege care să pedepsească ”fake news-ul”: ”Este epidemie”
Monica Anisie vrea un proiect de lege care să pedepsească ”Fake News-ul”. INQUAM Photos Octav Ganea

Monica Anisie este sătulă de știrile false și consideră că există o ”epidemie de Fake News” în România.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației anunţă că va promova un proiect de lege care să ”pedepsească aspru” astfel de informații eronate. Anisie a scris pe facebook că aşteaptă propuneri şi păreri pe tema acestui subiect.

”Ieri am simţit pe pielea mea ce înseamnă să fii neputincios în faţa unei epidemii de minciuni”, a declarat aceasta.

ADVERTISEMENT

Monica Anisie vrea o lege care să pedepsească ”Fake News-ul”

”E epidemie de ştiri false în România! O realitate extrem de periculoasă şi extrem de tristă. Cine suportă consecinţele epidemiei de FAKE NEWS?! Ieri am simţit pe pielea mea ce înseamnă să fii neputincios în faţa unei epidemii de minciuni şi răstălmăciri tendenţioase care au o singură ţintă: să te discrediteze cu orice scop”, a scris Monica Anisie.

Zilele trecute, Monica Anisie s-a aflat în centrul unor știri controversate. Ea era acuzată că ar fi spus că elevii care nu au curent acasă pot urmări lecțiile la televizor.

ADVERTISEMENT

”Pentru copiii care locuiesc în case care nu sunt racordate la reţeaua de electricitate, şcoala a trimis material didactic la domiciliul elevului. Iar elevii din familii defavorizate, care locuiesc în schimb în imobile racordate la reţeaua de electricitate, care nu au primit încă tablete, au opţiunea să urmărească lecţiile la TVR, în cadrul programului TeleŞcoală”, a precizat Monica Anisie, pe facebook.

Ministrul Educației a anunţat că dorește un proiect de lege pentru a pedepsi fake news-ul.

ADVERTISEMENT

”Dragi jurnalişti, şi mă adresez doar unei categorii din presă: nu abuzaţi de puterea şi privilegiile pe care vi le oferă această onorabilă profesie. Le faceţi un deserviciu iremediabil colegilor oneşti care respectă principiile deontologice ale profesiei. Vă respect drepturile şi vă admir capacitatea de a schimba societatea în bine. Dar când folosiţi această putere pentru a crea haos şi a distruge, e nevoie ca cineva să intervină.

Mi-am propus ca de astăzi, acel cineva care va interveni să fiu eu. Voi face toate demersurile şi tot ce îmi stă în putinţă ca Parlamentul, anul viitor, să realizeze şi să adopte o lege care să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul. Cred că o societate educată e o societate informată corect! Aştept propunerile şi părerile voastre cu privire la acest proiect de lege”, a mai scris Anisie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!