Life

Monica Gabor și Irinel Columbeanu, în fața judecătorilor. Ce acuzații li se aduc foștilor soți

Monica Gabor și Irinel Columbeanu sunt așteptați în fața judecătorilor. Iată ce acuzații li se aduc celor doi.
10.08.2021 | 10:51
Monica Gabor si Irinel Columbeanu in fata judecatorilor Ce acuzatii li se aduc fostilor soti
ADVERTISEMENT

Monica Gabor și Irinel Columbeanu sunt acuzați că ar fi utilizat în alte scopuri banii societății pe care o dețineau. Firma celor doi a acumulat datorii uriașe, iar cei doi sunt trași la răspundere pentru problemele apărute.

Cei doi sunt chemați în fața judecătorilor după ce li s-au adus aceste acuzații. Este vorba despre firma SC Monica Columbeanu Media SRL, care are datorii foarte mari, acumulate de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT

Monica Gabor și Irinel Columbeanu, în fața judecătorilor. Ce acuzații li se aduc foștilor soți

Monica Gabor și Irinel Columbeanu sunt acuzați că ar fi folosit banii societății pe care o administrau împreună în alte scopuri. Societatea are datorii uriașe, iar cei doi ar putea plăti din propriul buzunar suma care s-a strâns de-a lungul timpului.

Societatea SC Monica Columbeanu Media SRL a intrat în insolvență, iar cei doi foști parteneri sunt trași la răspundere pentru încălcarea prevederilor art. 169 din Legea 85/2014, scrie spynews.ro.  

ADVERTISEMENT

La cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, judecătorul poate dispune ca o parte sau toate datoriile firmei să fie suportate de membrii organelor de conducere din cadrul societății, precum și de orice alte persoane care au contribuit la starea de insolvență a debitorului, dacă se constată că au comis una dintre următoarele fapte:

  • au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane;
  • au făcut activități de producție, comerț sau prestări de servicii în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
  • au dispus, în interes personal, continuarea unei activități care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăți;
  • au ținut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ținut contabilitatea în conformitate cu legea;
  • (…) orice altă faptă săvârșită cu intenție, care a contribuit la starea de insolvență a debitorului, constatată potrivit prevederilor prezentului titlu.
ADVERTISEMENT

Firma foștilor soți și-a declarat falimentul anul trecut

Monica Gabor este așteptată să revină în România în această toamnă. Ea și fostul ei partener de viață, Irinel Columbeanu, ar putea scoate din buzunare câteva zeci de mii de euro, fiind citați în dosarul intrării în insolvență a firmei pe care o dețin.

Firma respectivă este cea care a produs reality show-ul despre viața fostului cuplu. Emisiunea a fost difuzată cu mai bine de un deceniu în urmă la o televiziune din România. Între timp, firma a acumulat datorii uriașe la ANAF.

ADVERTISEMENT

În 2020, societatea și-a declarat falimentul, după ce a fost dată în judecată de ANAF, astfel încât să fie recuperați banii datorați.

„Dispune intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului SC MONICA COLUMBEANU MEDIA SRL. Constată că debitorul este dizolvat anterior formulării cererii introductive.

Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al lichidatorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i lichidatorului judiciar.

Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului, în sarcina lichidatorului judiciar. Eventualele disponibilităţi băneşti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar”, a fost decizia magistraților, potrivit sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT