Monica Iacob Ridzi vrea să fie graţiată

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
28/05/2015, 14:57
Monica Iacob Ridzi vrea să fie graţiată

Soţul fostei ministre a Tineretului şi Sportului, Tiberiu Ridzi, a depus, joi, la Palatul Cotroceni, cererea prin care acesta solicită graţiere soţiei sale, Monica Iacob Ridzi.

“Motivele principale sunt cele umanitare şi cele medicale, legate de starea de sănătate. Cererea a fost făcută de soţia mea şi am depus-o eu. Am depus toate documentele pe care le-am avut la dispoziţie şi documentele medicale ale copiilor noştri. Starea ei de sănătate nu are nicio îmbunătăţire. În ultima perioadă au apărut şi afecţiuni pe care nu le-a avut înainte”, a declarat Tiberiu Ridzi, la Antena 3.

Ridzi a fost condamnată definitiv, pe 16 februarie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

De asemenea, procurorii o acuză pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, în 13 iulie 2009, cu ajutorul lui Marius Mihail Mărcuţă, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de poştă electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului.

Sursă: www.romanialibera.ro

Închide ×