News

Monica Macovei, audiată în dosarul accidentului rutier grav din Constanța. Este prima oară când ajunge în fața anchetatorilor

Monica Macovei a fost audiată, joi, la Parchetul Curții de Apel Constanţa, în dosarul accidentului rutier grav de la Constanța. Este prima oară când ajunge în fața anchetatorilor 
26.01.2023 | 11:20
Monica Macovei audiata in dosarul accidentului rutier grav din Constanta Este prima oara cand ajunge in fata anchetatorilor
Monica Macovei s-a prezentat la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Fostul ministru al justiției, audiat după accidentul din octombrie. Sursa foto: hepta.ro / mycta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Joi dimineață, Monica Macovei, a ajuns la sediul Parchetului Curții de Apel Constanţa.

Monica Macovei s-a prezentat la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Fostul ministru al justiției, audiat după accidentul din octombrie

Fostul ministru al justiției a dat explicații în dosarul accidentului rutier grav de la Constanța, produs în octombrie 2022.

De notat că este prima oară când Monica Macovei ajunge în fața anchetatorilor pentru a fi audiată.

ADVERTISEMENT

Din imaginile publicate în presa locală, reiese că, la momentul intrării în instituție, fostul ministru nu a vrut să facă niciun fel de declarație și a încercat să-și acopere fața.

Macovei Monica a ajuns la ora 9:00 la Parchetul Curții de Apel Constanța. A fost audiată de către procurori în prezența avocatului.

ADVERTISEMENT

Din informațiile Antena 3, aceasta este reprezentată de un avocat pe care ea și l-a ales chiar din Constanța. Ar fi vorba de șeful baroului de avocați de la malul mării.

Monica Macovei, implicată în octombrie într-un accident rutier între Mangalia și 2 Mai. Un motociclist, grav rănit

Reamintim că Monica Macovei a fost implicată, pe 8 octombrie anul trecut, într-un accident rutier, pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai.

ADVERTISEMENT

Mașina condusă de fostul oficial  al statului român ar fi acroșat o motocicletă condusă de un bărbat de 56 de ani.

În urma acestui eveniment rutier, bărbatul a stat mai bine de două luni în spital. Doar după această perioadă a depus plângere pentru a se putea începe urmărirea penală.

ADVERTISEMENT

În acest dosar se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La acea dată, imediat după accident, fostul ministru al justiţiei a recunoscut că se afla la volanul maşinii implicate în evenmentul rutier din Mangalia.

Ea a susținut că nu a pierdut controlul autoturismului, și a spus că motociclistul ”a intrat din plin în aripa stângă a mașinii”.

”Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi (n.r. 8 octombrie) am fost parte a unui accident rutier.

Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment in care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart”, a scris Monica Macovei pe Facebook, sâmbătă, 8 octombrie.

ADVERTISEMENT