News

Monica Macovei, semnal de alarmă după europarlamentare! „PSD este o hidră cu multe capete. Oamenii să nu se lase păcăliţi de noul discurs al partidului”

05.06.2019 | 14:24
Monica Macovei nu crede în promisiunile PSD-ului. Sursă foto - facebook

Eurodeputatul Monica Macovei a tras un semnal de alarmă după alegerile europarlamentare! Aceasta a precizat că oamenii nu trebuie să creadă noul discurs al PSD, partid care promite acum că va abandona măsurile din sistemul judiciar. Într-un interviu acordat celor de la RFI, fostul ministru al Justiţiei spune că PSD nu-şi poate schimba modul de a gândi, doar pentru că Liviu Dragnea a intrat la închisoare.

Monica Macovei, semnal de alarmă după europarlamentare!

”Nu cred nimic de la PSD. Nu o să meargă mai departe cu aceste modificări, pe care le-au făcut şi care din fericire nu au intrat în vigoare, în mare parte, unele au intrat în vigoare. Ăsta este un lucru bun, dar aceşti politicieni PSD şi ALDE sunt vechi, îi ştim cu toţii şi ştim că nici ei nu se lasă şi că nu vor să fie condamnaţi, anchetaţi, nu vor să intre la închisoare”, a declarat Monica Macovei care a continuat în aceeași notă şirul acuzelor

”Acum este o luptă pentru putere, asta se întâmplă şi se repoziţionează şi se refac foarte repede (…). Veniţi acum şi vreţi să vă credem că într-adevăr vreţi binele României, când până acum aţi stat aşa şi aţi susţinut pe toate ecranele şi tot timpul public şi în Guvern, că e bine cum a fost? Adică nu poţi să-ţi schimbi modul de a gândi, numai pentru că Dragnea a intrat la puşcărie (…). Sper ca oamenii să nu se lase păcăliţi”, a mai spus Macovei.

Monica Macovei, semnal de alarmă după europarlamentare! Macovei
Monica Macovei vrea ca PSD-ul să oprească definitiv OUG pe Justiție. Sursă foto – facebook

Macovei vrea stoparea imediată a măsurilor din Justiție anunțate de PSD

Macovei știe și ce ar însemna cu adevărat abandonarea măsurilor din justiţie de către PSD. ”Să nu treacă nicio modificare din cele făcute, iar cele operate deja să fie abrogate. Desfiinţarea acelei secţii (de anchetare a magistraţilor-n.r.), categoric, da. Asta înseamnă promisiunea, adică nu mergem mai departe, ce înseamnă asta? Şi prostiile din trecut rămân? Nu”, a mai zis Macovei

În urmă cu doar câteva ore, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans au salutat și ei angajamentul Guvernului României de a nu continua reformele controversate din sistemul judiciar şi reluarea imediată a dialogului în cadrul MCV.