Sporturi

Monica Niculescu, învinsă după ce a avut set și break avantaj: “Nici nu ridicam bine capul și îmi dădea alt winner”

29.09.2020 | 21:16
Monica Niculescu invinsa dupa ce a avut set si break avantaj Nici nu ridicam bine capul si imi dadea alt winner
ADVERTISEMENT

Monica Niculescu a fost foarte aproape să facă o victimă importantă la Roland Garros 2020. A condus cu set și break, dar a fost întoarsă până la urmă de Danielle Rose Collins, semifinalistă la Australian Open 2020. S-a terminat în cele din urmă 6-2, 2-6, 1-6.

Monica Niculescu a recunoscut că nu a mai avut replică după ce adversara sa a reușit să își ridice nivelul. La set și 1-0 cu break, românca a avut 40-15 pe propriul serviciu. Dar Collins a întors acel game și a reușit să facă break.

ADVERTISEMENT

Apoi, la următorul game pe propriul serviciu, la 2-1 pentru Collins, Monica a avut din nou 40-15. Americanca a întors încă o dată pentru a prelua avantajul cu break în setul doi. Din acel moment, Niculescu nu a mai putut întoarce soarta meciului în favoarea sa.

Monica Niculescu a jucat în condiții foarte grele la Paris: “Am simțit că alunecam pe zgura udă”

FANATIK.RO a participat la conferința de presă online susținută de Monica Niculescu după eșecul cu Danielle Rose Collins. Iar jucătoarea din România a făcut o analiză realistă a partidei, în stilul caracteristic. Cu lucrurile spuse pe față, fără ocolișuri.

ADVERTISEMENT

“Mergea totul foarte OK, mă simțeam bine. Conduceam cu set, 1-0 și 40-15. Nu mi s-a părut că am făcut eu ceva rău după, pur și simplu nu a mai greșit ea. A jucat tare, în forță, și a dat multe winnere. Aveam în cap să îi dau și eu multe scurte, dar nu m-a mai lăsat să fac nimic. A jucat în forță și i-a intrat. Nici nu ridicam bine capul și primeam alt winner”, a explicat Monica Niculescu.

Condițiile de la Paris sunt extrem de dificile pentru tenis în această perioadă. Pe întreg parcursul partidei dintre Niculescu și Collins a plouat mărunt. Dar arbitrul a decis că jocul poate continua.

ADVERTISEMENT

“Am simțit că alunecam pe zgura udă, i-am spus arbitrului, dar nu prea l-a interesat. Ea îmi dădea bine și plasat, iar eu pur și simplu simțeam că nu pot să plec de pe loc. Mingile erau foarte grele, nu am putut să o deranjez la slice. Au fost niște șanse în setul doi, dar apoi m-a dominat. A scurtat jocul și i-a mers. Până la urmă mă bucur că am ajuns din nou pe tabloul principal, sunt mulțumită de cele trei victorii “, a mai povestit Niculescu.

Pentru Monica Niculescu urmează un duel românesc în proba de dublu la Roland Garros 2020. Joacă alături de Misaki Doi și le vor înfrunta pe Irina Bara și Fanny Stollar.

ADVERTISEMENT

“Îmi doresc să facem treabă la dublu. Am mai jucat cu Misaki Doi, sper să avem noroc. Din câte am înțeles, vremea o să fie tot rea. Vedem ce va fi și încercăm să ajungem cât mai sus”, a mai spus Monica.

ADVERTISEMENT