Sporturi

Monica Niculescu, model pentru Simona Halep: „Dacă ar avea ambiția ei, nu ar pierde niciun meci”

27.01.2020 | 20:00
Monica Niculescu model pentru Simona Halep Daca ar avea ambitia ei nu ar pierde niciun meci
ADVERTISEMENT

Ilie Năstase susține că Monica Niculescu este una dintre cele mai ambițioase sportive din circuitul feminin, iar dacă Halep ar juca cu aceeași atitudine ar fi invincibilă. Fostul mare sportiv declară că Simona ar trebui să își dedice toată atenția către turneele de Mare Șlem iar revenirea pe primul loc în ierarhia mondială nu ar trebui să fie un obiectiv.

Monica Niculescu, model pentru Simona Halep

Simona Halep are un început de sezon foarte bun, reușind să ajungă în sferturile Australian Open fără să cedeze vreun set. Ilie Năstase declară că favorita patru de la Melbourne trebuie să își concentreze toate forțele în turneele de Grand Slam, fără să aibă presiunea revenirii în topul mondial.

ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător de tenis remarcă ambiția cu care evoluează Monica Niculescu chiar și în momentele în care este condusă la diferență mare de scor, iar dacă Simona Halep ar juca cu aceeași atitudine în permanență, ar fi aproape imposibil de bătut.

Eu nu am pus presiune pe mine niciodată. Dacă ai fost număr unu, asta i-am spus și lui Halep, nu mai contează că acum ești pe doi, trei sau cinci. Ea trebuie să uite și să fie foarte concentrată la turneele de Mare Șlem. Ai fost numărul unu o dată, e de ajuns.

ADVERTISEMENT

Simona e ambițioasă. Asta este cel mai important. Mai este o jucătoare foarte ambițioasă, Monica Niculescu, care joacă la fel și dacă e condusă cu 0-5. Dacă ar avea ambiția ei, nu ar pierde niciun meci. Și Sorana Cîrstea îmi place, și Buzărnescu și Begu”, a declarat Ilie Năstase, conform Mediafax.

Simona Halep revine pe locul doi

Simona Halep va reveni pe locul doi în clasamentul WTA după turneul de la Melbourne, indiferent de rezultul obținut în sferturi, unde va juca împotriva lui Anett Kontaveit. Favorita patru de la Australian Open profită de eliminările suferite de Karolina Pliskova și Kiki Bertens și se apropie de liderul Ashleigh Barty la începutul săptămânii viitoare.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a ajuns în sferturile Open-ului australian fără să cedeze vreun set în meciurile cu Jannifer Brady, Harriet Dart, Yulia Putintseva și Elise Mertens.