Sporturi

Monica Niculescu nu-şi poate lua gândul de la meciul cu Cehia din Fed Cup! “Fac asta când vreau să mă simt bine”

23.03.2019 | 11:30
Monica Niculescu nusi poate lua gandul de la meciul cu Cehia din Fed Cup Fac asta cand vreau sa ma simt bine

Monica Niculescu nu-şi poate lua gândul de la meciul cu Cehia din Fed Cup. Monica Niculescu, locul 138 WTA, venită din calificări, a eliminat-o, vineri, în turul secund, pe dubla campioană de Grand Slam, Garbine Muguruza, numărul 17 mondial şi favorită 20, la turneul de la Miami Open, de categorie Premier Mandatory, cu premii totale în valoare de 9,035,428 de dolari. Competiţia din Florida se desfăşoară în perioada 19-30 martie.

Monica Niculescu a acordat un interviu pentru WTA. Ce a avut de spus românca

Chiar dacă a obţinut o victorie de răsunet la Miami Open, Moninca Niculescu a recunscut, pentru site-ul WTA, că gândul îi este tot la sfertul de finală disputat la Ostrava împotriva campioanei en-titre, Cehia, întâlnire adjudecată de tricolore la mare luptă, în setul decisiv. Jucătoarea născută la Slatina spune că revede acele imagini când vrea să se simtă bine.

“Încă mă gândesc la victoria cu Cehia. Când vreau să mă simt bine, intru pe YouTube și urmăresc rezumatul. A fost vorba despre atmosferă, rezultatul obținut pentru țara ta, faptul că era 2-2 și jucai împotriva Cehiei, campioană de șapte ori, în Cehia! A fost fantastic. Sunt fericită, dar sunt și tristă că s-a terminat. Încă îmi doresc să retrăiesc acel moment, pentru că a fost un sentiment minunat. Mi-a dat mai multă încredere în propriile forțe. Să faci asta pentru țara ta, să bați Cehia, campioana en-titre, a fost extraordinar. În plus, am jucat foarte bine în acel meci, atât eu cât și Irina. Am fost o combinație foarte bună!”, a spus Monica Niculescu pentru site-ul WTA.

Monica Niculescu pe terenul de tenis la Miami Open 2019

Monica Niculescu a vorbit şi despre accidentarea la gamba stângă

Monica a vorbit și despre accidentarea sa la gamba stângă, care a ţinut-o departe de terenul de tenis pentru mult timp: “A fost foarte dificil pentru că a fost o accidentare serioasă. Am mai avut fracturi de stres, dar nimic de acest gen. Nu se vindeca și nu știam ce să fac. Nu puteam să mă mișc bine pe teren din cauza acestei probleme. Lucram doar partea superioară a corpului și după trebuia să intru și să joc, fără să știu dacă mă vindecam, încă mă durea”, a declarat Monica pentru WTA.

“Am luat o pauză atât de lungă, iar când am revenit pe teren parcă nu mai știam cum să joc tenis. Era dificil să joc în momentele importante. Am lipsit și nu mai simțeam tenisul. Pas cu pas am început să mă simt mai bine pe teren. Îmi place la Miami, am jucat bine aici anul trecut, când am avut un meci bun împotriva lui Sloane (n.r. Stephens), chiar dacă am pierdut. Mă simt bine, așa că sper să pot să îmi prestez jocul și să fiu sănătoasă. E bine!”, a mai spus Monica Niculescu la Miami. Ea o va întâlni în turul trei pe Caroline Wozniacki.