Sporturi

Monica Niculescu, prima jucătoare din lume care beneficiază de noua regulă WTA! Pe teren în colanţi, fără fustă

02.01.2019 | 11:10
Monica Niculescu prima jucatoare din lume care beneficiaza de noua regula WTA Pe teren in colanti fara fusta

Monica Niculescu este prima jucătoare din lume care beneficiază de noua regulă WTA care permite acum jucătoarelor să intre pe teren în colanţi, fără a fi nevoite să poarte fustă. Românca evoluează în aceste zile la Shenzen acolo unde a învins-o clar în prima zi a anului pe Jelena Ostapenko, scor 6-0, 6-2. 

Regula conform căreia jucătoarele nu mai sunt obligaţi să poarte fustă peste colanţi a intrat în vigoare în noul sezon, până acum fiind interzis ca o jucătoare să intre pe teren doar în colanţi. Serena Williams a participat la Roland Garros într-un “catsuit” care a făcut furori. Iniţial, i s-a permis participarea în combinezonul negru, ea spunând că îl poartă din motive medicale.

Monica Niculescu, prima jucătoare din lume care beneficiază de noua regulă WTA! Pe teren în colanţi, fără fustă
Serena Williams, în costumul de Catsuit

Monica Niculescu, prima jucătoare din lume care joacă în colanţi! Serena Williams a fost interzisă

Dar, ulterior, combinezonul despre care Serena Williams spunea că “este inspirat din Wakanda”, o lume fantastică din universul Marvel. Serena Williams nu a fost de acord cu decizia organizatorilor de a interzice aceste combinezoane şi a spus că pentru ea este un “costum care salvează vieţi.”

Monica Niculescu, prima jucătoare din lume care beneficiază de noua regulă WTA! Pe teren în colanţi, fără fustă
Monica Niculescu, după victoria de la Shenzen

Din acest sezon, regulile WTA permit ca jucătoarele să evolueze în colanţi şi rămâne de văzut dacă un design îndrăzneţ, cum a fost echipamentul Serenei Williams la Roland Garros, va fi acceptat de organizatori.

Monica Niculescu a făcut instrucţie cu Jelena Ostapenko în primul tur de la Shenzen, reuşind să înceapă anul cu 3 victorii (2 în calificări, 1 pe tablou): “Iubesc să joc în China și îmi place foarte mult aici. Am jucat la un moment dat cu Na Li, am pierdut în decisiv, dar cred că am făcut atunci cel mai bun meci din viața mea. Am spus atunci că nu va fi acela ultimul meu meci la Shenzhen și de atunci revin cu plăcere aici sperând că voi face din nou un meci mare, așa cum s-a întâmplat atunci cu Na Li”, a declarat Monica Niculescu. În turul secund, Niculescu joacă la Shenzen cu sportiva din Cehia, Krystina Pliskova.