News

Monica Pop critică legea carantinării și cere atacarea ei la CCR: ”Este permisă internarea cu forța exclusiv a psihopaților”

19.07.2020 | 17:29
Monica Pop critica legea carantinarii si cere atacarea ei la CCR Este permisa internarea cu forta exclusiv a psihopatilor
ADVERTISEMENT

Medicul Monica Pop continuă să fie revoltată de legea carantinării și izolării, act care a fost adoptat de Parlament și promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Cu două zile înainte ca legea să intre în vigoare, medicul oftalmolog spune este de nepermis ca asimptomaticii să fie “internaţi cu forţa”

ADVERTISEMENT

Dr. Pop spune că astfel de decizii se iau în doar în cazul persoanelor agresive, cu afecțiuni psihice vizibile, care pun în pericol viața celor din jur.

Monica Pop critică dur legea carantinării: ”Este permisă internarea cu forța exclusiv a psihopaților”

După reacțiile sale critice din ultimele săptămâni legate de mai multe decizii ale autorităților, medicul Monica Pop atacă dur și legea carantinării și a izolării, care marți va intra în efect pe teritoriul României.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală afirmă că guvernanții au făcut o “greșeală majoră de strategie faţă de români”, prin elaborarea legii privind carantina şi izolarea. Aceasta nu se ferește de comparațiile dure când vorbește de legea votată de Senat.

”Este permisă internarea cu forţa exclusiv psihopaţilor, cei cu psihopatie agresivă care pun în pericol viaţa celor din jur. În rest, sub nicio formă nu se poate permite internarea cu forţa. Mi se pare de nepermis”, a declarat dr. Monica Pop la România TV.

ADVERTISEMENT

Dr. Pop cere atacarea legii la CCR

În opinia medicului din Capitală, dacă legea va fi contestată la Curtea Constituțională a României, sunt șanse mari ca judecătorii de acolo să o considere neconstituțională.

”Cred că e o greşeală majoră de strategie faţă de români. Nu cred că este normal lucrul acesta. Să o conteste. Este de neînchipuit aşa ceva! Sper că dacă merge la CCR, judecătorii vor da că este neconstituţională”. a spus medicul Monica Pop.

ADVERTISEMENT

Aceasta mai afirmă că în perioada de urgenţă cetățenii au demonstrat că sunt responsabili, însă ulterior au avut parte de informaţii contradictorii ce au stârnit controverse.

“Mergeam la spital şi nu vedeam un om pe stradă, deci oamenii au înţeles şi ascultat. De ce să nu avem încredere în ei?

Pe urmă, au început să asculte mai puţin pentru că s-au spus lucruri controversate despre acelaşi lucru – să poarte mască, ba să nu poarte. OMS a spus să se poarte, pe urmă că nu. Tot felul de lucruri care azi sunt spuse într-un fel şi mâine într-altul”, a mai afirmat dr. Monica Pop la postul de știri.

ADVERTISEMENT