ADVERTISEMENT
News

Monica Pop, dezlănțuită la adresa medicului Virgil Musta: ”E genocid”

Autor: Adrian Baciu | 12.11.2020 | 16:00
Monica Pop, dezlănțuită la adresa medicului Virgil Musta: ”E genocid”
Monica Pop, dezlănțuită la adresa medicului Virgil Musta: ”E genocid”. Sursa foto: colaj Qmagazine/Tion.ro

Monica Pop, o cunoscută personalitate din lumea medicală, a lansat o serie de acuzații extrem de dure la adresa medicului Virgil Musta, după scandalul izbucnit în urma deceselor de COVID din unitățile medicale timișorene.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, Virgil Musta anunța decesul a șase pacienți în Timișoara, despre care spunea, în primă fază, că nu au mai avut locuri la ATI.

Ulterior, Klaus Iohannis a precizat că oamenii au murit din cauză că medicii nu s-au coordonat cu alte spitale, iar Virgil Musta a venit cu precizări. După ce a văzut aceste declarații, Monica Pop a răbufnit la adresa șefului secției de boli infecțioase de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara.

Monica Pop, atac la adresa lui Virgil Musta în cazul celor 6 decese din Timișoara: ”E genocid!”

Monica Pop, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din Capitală, este șocată de ceea ce s-a întâmplat cu pacienții de la Timișoara. Medicul spune că este inadmisibil ce s-a întâmplat și îi acuză pe medicii de acolo, în frunte cu Virgil Musta, de un comportament nepotrivit.

ADVERTISEMENT

”Ce s-a întâmplat e genocid. Nu avea cum să se întâmple așa ceva, nimeni nu moare de la ceață. E inadmisibil ce s-a întâmplat. Cum e posibil să anunți în media că nu ai avut locuri și apoi să spui că au murit de la ceață.

Nu pot să cred că s-a putut întâmpla așa ceva și că un medic poate să afirme așa ceva. Jumătate din populația României ar muri, dacă s-ar muri de la ceață”, a declarat Monica Pop, conform Știripesurse.ro.

De unde a pornit scandalul de la Timișoara

Luni, medicul Virgila Musta a spus că șase pacienți infectaţi cu coronavirus au murit duminică seara, din cauza lipsei paturilor de la ATI.

ADVERTISEMENT

”Au murit șase, erau cazuri grave, trebuiau transferate în Terapie și nu aveam loc în Terapie. Saturează și nu mai avem loc unde să-i punem, îi punem la oxigen maxim, dar situația este foarte dificilă, atât timp cât Terapiile sunt pline”, spunea, luni, medicul Virgil Musta.

După numai o zi, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a fost contrazis de preşedintele Klaus Iohannis, care a declarat că oamenii au murit din cauză că medicii nu s-au coordonat cu alte spitale.

ADVERTISEMENT

”Este un aspect care se referă la comunicarea între spitale, și aici este loc de mai bine. Am fost informat în această seară că ar fi fost locuri chiar în Timișoara, doar că unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea a fost suboptimală”, a declarat, marți seară, preşedintele Klaus Iohannis.

Peste încă o zi, Dr. Musta și-a nuanțat poziția. ”Poate nu am fost bine înţeles sau poate nu m-am exprimat eu foarte bine, dar am spus că au decedat şase pacienţi pe secţie, cu forme severe de COVID-19. În această boală, există evoluţia rapidă şi se decompensează.

ADVERTISEMENT

Colegii de la ATI au intervenit, dar nu a mai fost timp de mutare pe Secţia ATI. Ei sunt pacienţi care au murit pe secţie. Cauza nu este că nu erau locuri pe ATI, ci că s-au decompensat comorbidităţile”, a revenit, marţi seară, medicul Virgil Musta.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!