Life

Monica Pop, în pericol! A mers la Poliție după ce a primit amenințări cu moartea: „ A fost foarte urât”

03.07.2020 | 18:05
Monica Pop in pericol A mers la Politie dupa ce a primit amenintari cu moartea  A fost foarte urat
ADVERTISEMENT

Este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici din țara noastră, motiv pentru care nu ezită să-și exprime public convingerile cu privire la subiectele delicate din domeniul Sănătății și nu se va opri chiar dacă a fost amenințată cu moartea de contestatari.

Da, ați auzit bine. Monica Pop, căci despre ea este vorba, a avut parte de o experiență neplăcută și, în ciuda faptului că nu îi face deloc plăcere să își reamintească ce s-a întâmplat, a ținut să povestească totul cu lux de amănunte, în speranța că autoritățile vor lua măsuri.

ADVERTISEMENT

Nu de alta, dar astfel de cazuri au devenit frecvente în rândul specialiștilor, mai ales dacă „îndrăznesc” să se pronunțe public pe teme controversate precum vaccinarea obligatorie sau, mai nou, pandemia de coronavirus.

Monica Pop, amenințată cu moartea pe Facebook. A depus plângere la Poliție

Pentru managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din Capitală totul a început printr-un mesaj primit din partea unei persoane care îi urmărește activitatea pe rețelele de socializare și este nemulțumită de faptul că s-a exprimat în favoarea vaccinării obligatorii împotriva unor boli precum rujeola, rubeola și oreionul. Ba chiar i-a transmis să fie cu ochii-n patru, pentru că pericolele ar putea să o pândească la orice pas.

ADVERTISEMENT

Am primit de dimineaţă un mesaj de ameninţare cu moartea pe Facebook pentru că susţin vaccinarea şi pentru că, susţinea persoana respectivă, cu nişte cuvinte pe care nu le pot reproduce, de o vulgaritate fără egal, că vaccinurile sunt produse de evrei şi că omorâm populaţia şi că mor copiii dacă fac vaccinuri. Şi să am grijă cum merg pe stradă pentru că sunt maşini care mă pot lovi sau că pot primi o lovitură în cap, ceva de genul acesta”, a dezvăluit Monica Pop într-un interviu acordat recent.

Totodată, medicul a dezvăluit că una dintre colegele sale a fost amenințată în urmă cu câteva zile că va fi ucisă din cauza comentariilor făcute pe tema pandemiei de coronavirus, însă a refuzat să-i urmeze exemplul și să depună plângere la Poliție pentru ca individul respectiv să-și primească pedeapsa.

ADVERTISEMENT

Monica Pop nu susține vaccinarea obligatorie anti-COVID-19

Chiar dacă este o aprigă susținătoare a legii care îi obligă pe cetățenii români să se vaccineze împotriva unor boli precum rujeola, rubeola sau oreionul, Monica Pop are unele rețineri când vine vorba despre COVID-19.  Asta pentru că nu mulți s-ar arăta dispuși să încerce un vaccin despre care nu știe cu siguranță că este eficient. De aceea, el trebuie să rămână opțional pentru a putea fi testat și evaluat cum se cuvine.

Opţional, în niciun caz obligatoriu! Vaccinul anti-COVID, dacă va exista, trebuie să fie categoric opţional, ca şi cel antigripal, în niciun caz şi pentru nicio categorie de oameni nu trebuie să fie obligatoriu! Sper că nici nu se poate pune problema altfel!“, a scris managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti pe contul personal de Facebook, iar părerea sa este împărtășită inclusiv de ministrul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Ca și vaccinul antigripal, ca și vaccinul anti-Covid, le recomand. Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program, la nivel național, pe care le luăm din copilărie, pentru acelea aș face vaccinare obligatorie.

Ne gândim că este un vaccin nou, că este o patologie nouă. A introduce obligativitatea, fără a avea o perioadă de testare, o perioadă de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare să se facă, dar nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”, a explicat Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT