News

Monica Pop, îndemn pentru bogați în plină criză a facturilor: ”Să ia 3 familii de săraci să le ajute”! Medicul câștigă enorm

Medicul Monica Pop a avansat o propunere pentru cei bogați în plină criză a facturilor uriașe la energie, sugerând să îi ajute pe cei mai săraci.
18.09.2022 | 14:35
Monica Pop indemn pentru bogati in plina criza a facturilor Sa ia 3 familii de saraci sa le ajute Medicul castiga enorm
Monica Pop, propunere utopică pentru rezolvarea crizei facturilor uriașe / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Monica Pop a aruncat, din nou, în spațiul public, o propunere controversată. Medicul șef de secție la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, în mijlocul revoltei față de politicienii care, susțin ea, nu fac destule pentru popor în criza facturilor uriașe la energie, a sugerat că cei cu stare financiară bună ar trebui să ajute câteva familii cu o stare economică precară.

Monica Pop vrea ca bogații să ajute săraci

Dr. Monica Pop a vorbit la Antena 3 despre criza energetică care afectează și România, susținând că vinovați sunt cei din Guvern și din Parlament, mult prea puțin preocupați de ceea ce se întâmplă la nivelul păturii mai sărace a populației.

ADVERTISEMENT

Deja este mult prea mult pentru români. Eu cred că lucrurile astea sunt inadmisibile, mai ales pentru faptul că unii au facturi de câte 3-4 ori mai mari decât până acum. Păi, până acum, cum a fost?

Nu e deloc plauzibil ceea ce justifică și eu vreau să spun că Guvernul acesta și oricare altul ar trebui să asigure oamenilor un trai civilizat și nu să se gândească maica-mare dacă are cu ce să își facă un ceai la iarnă și dacă nu o să înghețe în casă. Așa ceva e inadmisibil și încă o dată oamenii trebuie să reacționeze la lucrurile astea și să-și caute drepturile”, este o parte a tiradei medicului în fața camerelor de luat vederi.

ADVERTISEMENT

Ce propunere discutabilă face Monica Pop pentru ca săracii să treacă peste iarnă

Mai mult, în emisiunea la care a fost invitată la Antena 3, a venit și cu o propunere care poate părea un îndemn la solidaritate socială, dar care ar bifa o premieră în istoria mondială părând mai mult o utopie.

”Nu am văzut niciun fel de parlamentar până acum sau o persoană care are o poziție financiară bună să spună că el ia 3 familii de săraci să le ajute la iarnă. Eu m-aș fi așteptat la lucrul ăsta și eu cred că ar fi normal să se întâmple așa.

ADVERTISEMENT

Cei care au posibilități, pentru că oamenii care n-au și care au pensii foarte mici nu sunt ei vinovați. Au lucrat o viață întreagă, au pensie ca dovadă că au lucrat. Dacă nu au cu ce să-și plătească facturi, n-o să-i lăsăm să moară în casă și să-i găsim în casă înghețați”, a mai spus Monica Pop pentru sursa citată.

Câți bani câștigă Monica Pop

Propunerea făcută de medicul Monica Pop este una care, în principiu, este lăudabilă. Iar pentru ca efectul să fie maxim, Monica Pop, care are venituri serioase ca medic, profesor universitar și șef de secție, dar și pensie, poate da un exemplu.

ADVERTISEMENT

Conform declarației de avere depusă în luna iunie a acestui an și consultată de FANATIK, Monica Pop câștigă, anual, 272,808 lei. Adică, la un calcul simplu, 22.734 de lei lunar, adică în jur de 4.500 de euro. Sumă suficientă, probabil, pentru a ajuta câțiva oameni care au o stare financiară precară.

Trebuie precizat că medicul deține și câteva proprietăți imobiliare în București – două apartamente și o casă de locuit -, iar în anul 2020 și-a cumpărat încă o casă, în Voluntari, de 200 de mp.

Monica Pop, declarații controversate

Medic oftalmolog la bază, dr. Monica Pop a fost în centrul unor dispute cât se poate de serioase despre vaccinare și despre pandemia de coronavirus în anii trecuți.

”În accepțiunea mea vaccinul poate genera boală. (…) Acest vaccin (contra COVID-19, n. red.) are cele mai multe efecte secundare pe care le cunoaștem noi în medicină.

La vaccinurile existente știți foarte bine că sunt testate îndelung, se știe multe despre ele, se știu procentele în care pot să apară efecte secundare, dar aici nu s-a vorbit despre procent. Şi numărul de pacienți înțeleg că este mult mai mare decât ceea ce știm sau despre ceea ce aflăm noi din informații în acest sens”, spunea Monica Pop.

ADVERTISEMENT
Tags: